Aktywne Wpisy
krepak +794
Dziwi trochę mnie, że śmierć @WuDwaKa przeszła bez większego echa. Wydawało mi się, że sporo starszych wykopków powinno go kojarzyć.
https://wykop.pl/wpis/75109023/godzina-8-00-https-www-youtube-com-watch-v-l1w52i3
#wykop #samobojstwo #feels #wypijmyzatychcoznaminiesmieszkujo
https://wykop.pl/wpis/75109023/godzina-8-00-https-www-youtube-com-watch-v-l1w52i3
#wykop #samobojstwo #feels #wypijmyzatychcoznaminiesmieszkujo
mickpl +782
Ministerstwo napisało, że w ciągu 10 lat chcą przeznaczyć na kredyty 0% ponad 21 mld cbl.
Po co nam jakaś elektrownia jądrowa czy coś. Dopłacajmy deweloperom, aby mieszkania były najdroższe w Europie XD
Na tym polega odpowiedzialna gospodarka.
#nieruchomosci #mieszkanienastart #codzienneministerstworozwoju
Po co nam jakaś elektrownia jądrowa czy coś. Dopłacajmy deweloperom, aby mieszkania były najdroższe w Europie XD
Na tym polega odpowiedzialna gospodarka.
#nieruchomosci #mieszkanienastart #codzienneministerstworozwoju
We can now use Visa to pay Bitcoin network transaction fees!
aż nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać :D
#kryptowaluty #bitcoin #steemit
@noisy: Tym bardziej Unlimited.
Przestałem już wierzyć w jakikolwiek rozwój.
Jeśli chodzi o Polskę to właściwie wystarczy że @InPay zacznie akceptować ethereum (a zaczną albo znikną, ew. innego altcoina) i bitcoin przestanie mieć sens.
Najprostsza transakcja kosztuje jakieś 2-3 zł, to więcej niż przelew na poczcie xD a dalszy wzrost wywinduje
Nie mogę doczekać się aż tacy jak Ty sprzedadzą wjebią się w szita na przypał i przestaną szerzyć FUD. A na koniec ze wstydu zniknął z tego tagu pod fałszywą wymówką.
Bitcoinem zainteresowałeś się o ile dobrze pamiętam co pisałeś kilka lat po mnie i w okolicach bańki w 2013, wielki wizjonerze
Celem kryptowalut jest przesyłanie pieniędzy, nie zarabianie na stracie innych. Bitcoin ma efekt sieci ale im wyższe opłaty tym słabszy.
Wiedz, że ja pierwszy byłem w szitach i przestudiowałem je w poszukiwaniu lepszego bitcoina.
Jesteś idiotą, nie mam już sił do Ciebie. #!$%@?łeś mnie zajebiście bo
@megaloxantha: Może tak być. Jakoś wczoraj pojawiła mi się ta myśl, że trzymam kasę w czymś, co przestaje działać. Tylko, czy aby na pewno? Bitcoin nigdy nie miał służyć do mikrotransakcji, ale mógł, dzięki różnym pośrednikom (bramką płatniczym). Przy racjonalnych opłatach to działało, teraz już nie... Z całą pewnością ogranicza to funkcje, które spełnia, ale
LOL to już podchodzi pod urojenia
Skąd ty to niby możesz wiedzieć?
No i gdzie ten błąd? Opłaty transakcyjne prawdziwe, optimal fee dla najprostszej transakcji to dokładnie 2.32zł teraz. Dupa zapiekła bo wiesz że mam rację ( ͡º ͜ʖ͡º)
@mihaubiauek:
"While I don't
Dasz? Żartujesz chyba. Ten scam? Napompował go ver osobiście jak i poprzez debaty gdzie januszom w twarz wcisnęli logo. Każdemu chodzi tylko i wyłącznie
@pawlo74: Ale Ty śmieszny jesteś z tymi swoimi wywodami o SW. Tam są tak ogromne pieniądze w grze, że Twoja rodzina przez najbliższe wieki takimi nie będzie obracała.
A Ty roisz tu jakieś wywody mróweczko.
Jak widać Satoshi twierdził, że są możliwe i będą w przyszłości -> bitcoin MIAŁ służyć do mikrotransakcji
To nie ma żadnego związku z zapisem transakcji
Nic
@mihaubiauek: ja też mam na niego #!$%@? ale ten idiota blokuje rozwój, gdyby nie siał takiego zamieszania i poparł SegWit to kto wie gdzie teraz bylibyśmy. On pogarsza sprawę i nie chce się #!$%@? #!$%@?ć! Nikt mu nie broni uruchomić swojego forka czy stworzyć swojego szita. #!$%@?ł się jak rzep do psiego ogona i nie chce się #!$%@?ć.
Kiedyś uważałem Coinbase za banksterską operację a okazało
@pawlo74: Trafiłeś w sedno. On ma w tym interes, i będzie robił to co robi. To jest kasa, ogromna kasa dla niego, a Twoje idee wolnej kryptowaluty ma w poważaniu ;)
Gdzie, kto mówił o zapisie transakcji? Zanim transakcja zostanie potwierdzona (czyli dodana do bloku, który zostanie umieszczony w blockchain) to musi zostać wykonana praca. To zajmuje czas. To eliminuje możliwość wykonywania natychmiastowych mikrotransakcji na głównym łańcuchu.
Powołać się na autorytet, a nie na treść. Jak
@mihaubiauek: Bitcoin to nie firma i nie zapominaj o tym. FED (Rezerwa Federalna) to jest firma i widzimy jak ta firma rządzi światowymi finansami.
@pawlo74: Pamiętam i podtrzymuję. Ten moment zbliża się i już widać pierwsze objawy: częstotliwość zapychania się mempoola rośnie z miesiąca na miesiąc. Zmiany do tego czasu prawdopodobnie nie wejdą i ta przykra wizja się spełni.
A kto pisał o natychmiastowych? Teraz dodałeś nie wiadomo skąd
Przy obecnej technologii kilka tysięcy razy większa przepustowość jest możliwa
I jak mam nie tłumaczyć działania bitcoina jak najwyraźniej w ogóle nie wiesz jak działa?
Zapis klucza publicznego jest