Wpis z mikrobloga

@noisy: No i dlatego etf to świetna okazja do wywalenia wszystkich bitcoinów, mam tylko nadzieję, że zostanie zaakceptowany. Zostawię sobie tylko jednego na pamiątkę.
Przestałem już wierzyć w jakikolwiek rozwój.

Jeśli chodzi o Polskę to właściwie wystarczy że @InPay zacznie akceptować ethereum (a zaczną albo znikną, ew. innego altcoina) i bitcoin przestanie mieć sens.

Najprostsza transakcja kosztuje jakieś 2-3 zł, to więcej niż przelew na poczcie xD a dalszy wzrost wywinduje
@megaloxantha: @McGravier 2.0 obyś żałował jeszcze bardziej niż on. Wiedziałem, że #!$%@? z Ciebie nie wizjoner, nie byłeś nim kiedyś i nie będziesz nigdy.
Nie mogę doczekać się aż tacy jak Ty sprzedadzą wjebią się w szita na przypał i przestaną szerzyć FUD. A na koniec ze wstydu zniknął z tego tagu pod fałszywą wymówką.
@megaloxantha: Twoje poglądy dotykają komunistycznej wizji darmowego świata. Ja zainteresowałem się bitcoinem z jakiegoś powodu a dam głowę, że Ty przypadkiem tylko dlatego, że jesteś programistą. Nie rozumiesz ekonomii, nie rozumiesz świata ani bitcoina. Nie byłbym sobą gdybym nie zareagował emocjonalnie gdy czytam takie wymiociny.

Wiedz, że ja pierwszy byłem w szitach i przestudiowałem je w poszukiwaniu lepszego bitcoina.

Jesteś idiotą, nie mam już sił do Ciebie. #!$%@?łeś mnie zajebiście bo
@safehouse: Cokolwiek skalowalnego, ja od tygodnia świadomie wybieram segwit.

Przestałem już wierzyć w jakikolwiek rozwój.

@megaloxantha: Może tak być. Jakoś wczoraj pojawiła mi się ta myśl, że trzymam kasę w czymś, co przestaje działać. Tylko, czy aby na pewno? Bitcoin nigdy nie miał służyć do mikrotransakcji, ale mógł, dzięki różnym pośrednikom (bramką płatniczym). Przy racjonalnych opłatach to działało, teraz już nie... Z całą pewnością ogranicza to funkcje, które spełnia, ale
@pawlo74:

Wiedz, że ja pierwszy byłem w szitach

LOL to już podchodzi pod urojenia
Skąd ty to niby możesz wiedzieć?

wprowadzasz ludzi na tym tagu w błąd

No i gdzie ten błąd? Opłaty transakcyjne prawdziwe, optimal fee dla najprostszej transakcji to dokładnie 2.32zł teraz. Dupa zapiekła bo wiesz że mam rację ( ͡º ͜ʖ͡º)

@mihaubiauek:

Bitcoin nigdy nie miał służyć do mikrotransakcji

"While I don't
@mihaubiauek: rozwój się zatrzymał bo blokują go twardogłowi politycy tacy jak właśnie ver. Weź mi wytłumacz czy jest jakikolwiek sensowny powód do blokowania przez niego SW jeżeli nie polityczny? Mógłby poprzeć SegWit a jeżeli wtedy dalej nie byłoby dobrze to bez problemu można by nawet wprowadzić BU.

Dasz? Żartujesz chyba. Ten scam? Napompował go ver osobiście jak i poprzez debaty gdzie januszom w twarz wcisnęli logo. Każdemu chodzi tylko i wyłącznie
@megaloxantha: Ja piszę, że Bitcoin nigdy nie miał służyć do mikrotransakcji, a ty wklejasz jebitny cytat, który tego nie dotyczy. Na dodatek dzisiaj już wiemy, że Satoshi się pomylił. Mikrotransakcje są po prostu nie wykonalne, jeżeli masz protokół oparty o wykonanie pracy i coś musi przejąć ich rolę. Gdyby przyjąć aktualne rozwiązania, które bazowały by na ładowaniu wszystkiego do głównego łańcucha, bez limitu rozmiaru bloku, to przy obecnej globalnej ilości transakcji,
@mihaubiauek:

Ja piszę, że Bitcoin nigdy nie miał służyć do mikrotransakcji, a ty wklejasz jebitny cytat, który tego nie dotyczy.

Jak widać Satoshi twierdził, że są możliwe i będą w przyszłości -> bitcoin MIAŁ służyć do mikrotransakcji

jeżeli masz protokół oparty o wykonanie pracy

To nie ma żadnego związku z zapisem transakcji

, bez limitu rozmiaru bloku, to przy obecnej globalnej ilości transakcji, na minutę przybywało by mu 1TB danych.

Nic
Ja mam #!$%@? na Vera.

@mihaubiauek: ja też mam na niego #!$%@? ale ten idiota blokuje rozwój, gdyby nie siał takiego zamieszania i poparł SegWit to kto wie gdzie teraz bylibyśmy. On pogarsza sprawę i nie chce się #!$%@? #!$%@?ć! Nikt mu nie broni uruchomić swojego forka czy stworzyć swojego szita. #!$%@?ł się jak rzep do psiego ogona i nie chce się #!$%@?ć.
Kiedyś uważałem Coinbase za banksterską operację a okazało
gdyby nie siał takiego zamieszania i poparł SegWit to kto wie gdzie teraz bylibyśmy.

@pawlo74: Trafiłeś w sedno. On ma w tym interes, i będzie robił to co robi. To jest kasa, ogromna kasa dla niego, a Twoje idee wolnej kryptowaluty ma w poważaniu ;)
@megaloxantha:

To nie ma żadnego związku z zapisem transakcji

Gdzie, kto mówił o zapisie transakcji? Zanim transakcja zostanie potwierdzona (czyli dodana do bloku, który zostanie umieszczony w blockchain) to musi zostać wykonana praca. To zajmuje czas. To eliminuje możliwość wykonywania natychmiastowych mikrotransakcji na głównym łańcuchu.

Jak widać Satoshi twierdził, że są możliwe i będą w przyszłości -> bitcoin MIAŁ służyć do mikrotransakcji

Powołać się na autorytet, a nie na treść. Jak
By nie siać tylko teorią, odniosę się do praktyki. Żadna poważna firma, nie #!$%@? się ze zdaniem mniejszości akcjonariuszy. Jeżeli przeżywa kryzys, to akcje się wykupuje i dąży do realizacji swojego programu zmian. Tak to działa w kapitalizmie. Dla mnie sprawdzone rozwiązania i pragmatyzm zawsze bierze górę.

@mihaubiauek: Bitcoin to nie firma i nie zapominaj o tym. FED (Rezerwa Federalna) to jest firma i widzimy jak ta firma rządzi światowymi finansami.
Pamiętaj, że obiecałeś, że za jakieś 4 miesiące sieć kompletnie się zatka! Trzymam Cię za słowo, to będzie koniec problemów bitcoina bo wtedy rozwiązanie zostanie wdrożone nie przy 95% a przy 100% akceptacji.

@pawlo74: Pamiętam i podtrzymuję. Ten moment zbliża się i już widać pierwsze objawy: częstotliwość zapychania się mempoola rośnie z miesiąca na miesiąc. Zmiany do tego czasu prawdopodobnie nie wejdą i ta przykra wizja się spełni.
@mihaubiauek: to jest wspaniała wizja a przykro to jest, że tego nie widzisz. Ja to widzę jasno i wyraźnie. Mało tego, że ja to widzę ja to przeżyłem na własnej skórze. Gdyby do tego doszło zmiana nastąpi natychmiast bez względu na wszystkich idiotów dookoła.
@mihaubiauek:

To eliminuje możliwość wykonywania natychmiastowych mikrotransakcji

A kto pisał o natychmiastowych? Teraz dodałeś nie wiadomo skąd

Dlatego piszę, że "Bitcoin się nie skaluje",

Przy obecnej technologii kilka tysięcy razy większa przepustowość jest możliwa

Co? Zapis do bloku jest możliwie efektywny. Nie da się upchać więcej bez dodatkowego narzutu obliczeniowego czy pamięciowego.

I jak mam nie tłumaczyć działania bitcoina jak najwyraźniej w ogóle nie wiesz jak działa?
Zapis klucza publicznego jest