Wpis z mikrobloga

Wieża Dragonidów

[ #pokemirko - tag z przygodami ] [ #pokemonyzzerem ]
<< poprzedni wpis

Malachitowa podłoga rzucała zielone cienie na ściany. Zapach stęchlizny i kurzu nadawał temu miejscu tajemniczości. Powoli i stanowczo podążałem ku schodom na wyższe piętra. Nagle całą struktura zatrzęsła się w posadach. Aż przysiadłem z wrażenia. Zaraz! Przecież jest tam Czarek! Szybko pobiegłem pod schodach. Czarek machał do mnie z galerii. Dzięki Arceusowi, nic mu nie było! Nie dał na siebie czekać, szybko pobiegł na wyższe piętra by zmierzyć się z Zespołem Plazma.

Pożółkłe kolumny powoli piętrzyły się ku niebu. Stały tak od wielu lat. Stały tu chyba od czasów powstania świata. Od czasów kiedy to Arceus pojawił się na tym świecie.

Oho! Będzie się działo! Już widzę zarysy tych rycerzy Zespołu Plazma, Czarka i Lidera lodowej Sali.
Odgłosy walki wypełniały szczelnie pomieszczenie. Walczyli oni zaciekle z plazmakami, a mi kazali się przedrzeć na szczyt wieży.

Natknąłem się na odprawę plazmaciaków. Przewodził nimi Starszy Giallo! Cholera, zauważyli mnie! Otoczony musiałem z nimi zawalczyć!

Uf.. to był ciężki kawałek chleba! Ale udało się! Odstąpili! Mogę przejść dalej!

Na szczycie wieży hulał wiatr. Widziałem go! Stał nieopodal śnieżnie białego pokemona, którego widziałem po raz pierwszy w życiu. Ciarki przeszły mi po plecach. Mocniej chwyciłem pokeballa z Vigorią. Byłem gotowy na walkę z N. Reshiram odfrunął! Na odchodne rzucił żebym znalazł Zekroma - drugiego z Dragonoidów Unovy. Tylko gdzie go szukać..

Właśnie skończyła się narada. Uczestniczyli w niej Lider miasta Cirrucja (Icirrus City), ognistowłosy Czempion i my - trójka z Nuwemii (Nuvema Town). Czempion kazał nam zbadać Stare Zamczysko (Relic Castle).

Przygodo trwaj!
Pobierz
źródło: comment_DtOtWB04RxlC1njpsbb6UYZYqcvzvruO.jpg
  • 6