Wrażenia z bety Tormenta, znacznie bardziej pochlebne spojrzenie niż to przedstawiane przez Darth Roxora (który swoją drogą jeszcze bardziej jechał po PoE więc Torment na pewno zadowoli sporą liczbę graczy).
znacznie bardziej pochlebne spojrzenie niż to przedstawiane przez Darth Roxora
@Bethesda_sucks: Nie wiem co to za autorytet ten koleś, ale czytałem tą jego opinię po ang i przestałem w momencie kiedy czepiając się mechaniki, a mianowicie tego, że wszyscy mają flat armor, dowiódł swojej niekompetencji i nieznajomości mechanik d20-like.
Tl;dr, Numenera is a system where, in combat, you say "I attack", then roll d20 and you either hit or not. There is nothing else to it, no defensive rolls or actual modifiers, nothing.
Jak nie wiesz czym jest d20 to nie mam za bardzo powodu, zeby tego tlumaczyc. Wystarczy, ze jest to jedna z najbardziej rozbudowanych mechanik kostkowych (jezeli nie najbardziej rozbudowana i rozpopularyzowana) na swiecie. Jezeli ktos
Wrażenia z bety Tormenta, znacznie bardziej pochlebne spojrzenie niż to przedstawiane przez Darth Roxora (który swoją drogą jeszcze bardziej jechał po PoE więc Torment na pewno zadowoli sporą liczbę graczy).
#gry #rpg #crpg #torment
@Bethesda_sucks: Nie wiem co to za autorytet ten koleś, ale czytałem tą jego opinię po ang i przestałem w momencie kiedy czepiając się mechaniki, a mianowicie tego, że wszyscy mają flat armor, dowiódł swojej niekompetencji i nieznajomości mechanik d20-like.
Jak nie wiesz czym jest d20 to nie mam za bardzo powodu, zeby tego tlumaczyc. Wystarczy, ze jest to jedna z najbardziej rozbudowanych mechanik kostkowych (jezeli nie najbardziej rozbudowana i rozpopularyzowana) na swiecie.
Jezeli ktos