Wpis z mikrobloga

@Niedowiarek: Pieprz, (Sól - przy marynowaniu), Tymianek, Cząber, Liść Laurowy, Ziele Angielskie, Majeranek, Czosnek. Proporcje takie, że wszystkiego małą łyżeczkę, a majeranku dużą łyżkę.

@mister_pink: Wysiało na rurce przy grzejniku w kuchni od niedzieli wieczorem do wczorajszego wieczoru. Grzejniki na max 24h, więc w kuchni temperatura około 22°C

@anonim1133: Dziękuje ( ͡ ͜ʖ ͡)
@klimatyzator używałeś soli czy peklosoli? Najlepsza temperatura do dojrzewania to do 20 stopni w przewiewnym miejscu. Najpierw zjedz karczek bo tłuszcz może zjełczeć. I porada na przyszłość, jak dodasz przyprawy i peklosól to wrzuć to wszystko do czystego woreczka i dokładnie wymasuj tak z dobre 10 minut.