Aktywne Wpisy
tangens_kutangens +515
Czy tylko mnie tak poruszyła śmierć tego żołnierza?
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
EmDeCe +680
#konfopis #partiamem #polityka #bekazprawakow
Też tak macie, że jak widzicie komentarz z frazą "uśmiechnięta polska" to wiecie, że wrzucający to psychofan #konfopis a jego IQ to max 62?
Bo ja tak ¯\(ツ)/¯
Też tak macie, że jak widzicie komentarz z frazą "uśmiechnięta polska" to wiecie, że wrzucający to psychofan #konfopis a jego IQ to max 62?
Bo ja tak ¯\(ツ)/¯
W rosyjskim projekcie potepia się uchwałe polskiego Sejmu oraz próby przepisywania historii zarówno wybuchu jak i skutków II wojny światowej. Stwierdza się też, że przyjęcie tej uchwały inspirowane było nie tylko wrogością do byłego ZSRR, ale także do Rosyjskiej Federacji co stało się możliwe w sytuacji skrajnej rusofobii jaka charakteryzuję politykę Polski i Ukrainy.
Pada tez ostrzeżenie, że Rosja jako sukcesor ZSRR( i co rusofile, tak chętnie powtarzacie, żeby nie patrzeć na obecną Rosję przez pryzmat ZSRR a tu taki klops?)nie pozwoli na przegląd (przestawianie) swojej historii i wyroku Trybunału Norymberskiego, który postawił kropkę w kwestii tego kto był winien ropzetania najbardziej krwawej wojny w historii ludzkości.
Uchwała będzie wykorzystana do ataku propagandowego na Polske. Ma być rozesłana do parlamentów wielu państw i instytucji międzynarodowych OBWE, . Znając sposoby działania Rosjan to zapewne będą działac tez w środowisku naukowym oraz propagowac wygłaskaną wizję ZSRR i Armii Czerwonej w przestrzeni publicznej i kulturze masowej państw zachodnich. Promowana będzie wersja o tym, że to Polacy pierwsi wspołpracowali z Nazistami, wiec nie powinni mieć pretensji, że inni w ramach samoobrony zrobili podobnie.
źródło ros
#rosja #ukraina #ruskapropaganda #iiwojnaswiatowa
przez tę prowokację oni nie tylko wyrządzają nieodwracalną krzywdę stosunkom z Rosją, ale w dodatku podważają nienaruszalność wlasnych granic, glosi dokument
U nas te "prowokacje" skończyły się chyba razem z Gomułką.