Wpis z mikrobloga

@KikU: okaże się za jakieś 2.5h, ale w to że będzie lepszy od kebaba z budy z odpadów mięsnych nie wątpię ani trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°) pachnie rewelacyjnie
  • Odpowiedz
@Triplesix: Robiłem go w zeszły weekend. Prześwietny, tylko że zmieniłem przypadkowo przepis. Zamiast dwóch gramów każdej z przypraw do marynaty, dałem dwie łyżeczki - i tą pastą nasmarowałem mięsko. Był przedoskonały.
  • Odpowiedz
@szymoker: robiłeś też sosy? Czerwony się studzi właśnie, ale ten anyż jest chyba zbyt mocno wyczuwalny, mam nadzieję że trochę się schowa w tle przy mięsie. Biały też gotowy ale nie próbowałem bo nie lubię majonezu, ciekawi mnie co inni na to powiedzą bo mięta jest chyba dosyć zaskakującym składnikiem.
  • Odpowiedz
@toxarz: zależy, tu jest niecały kilogram bo dla 3 osób tylko robie (ja i 2 kobiety ( ͡° ͜ʖ ͡°)) - kosztowało chyba w okolicach 70 zł, ale mieszkam #zagranico więc w PL może być taniej- akurat ta część krowy nie należy do specjalnie drogich, zapytaj u rzeźnika przy okazji.
  • Odpowiedz