Aktywne Wpisy
wykop +87
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Villeman +807
Boże Przenajświętszy, wygląda jakby pitbule i amstafy były sprzedawane w zestawach razem z tą patolą xD Jeden i ten sam schemat podludzi.
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
Urząd Pracy pozwala mi zatrudnić stażystę na 3 miesiące. Po tym czasie mam obowiązek zatrudnić taką osobę minimum na 3 miesiące. Dla mnie pasuje. Podczas stażu nauczę czego trzeba, stworzymy pewien projekt od zera, a po 3 miesiącach projekt będzie zarabiać na siebie i tym samym na wypłatę pracownika. Jak wszystko będzie Ok, to człowiek dostanie pracę na stałe.
Nie miałem konkretnego kandydata, więc poprosiłem Urząd Pracy o przysłanie zainteresowanych. Na umówiony termin zgłosiło się 6 osób. Podczas rozmów kwalifikacyjnych uznałem, że trzy nadają się idealnie. Świeżo po studiach, doświadczenie praktycznie żadne, otwarty umysł i dobra prezencja (osobowości, wygląd nie bardzo mnie obchodził).
Pierwsza na wstępnie mówi, że przeprasza, ale nie jest zainteresowana robotą, bo znalazła inną i nie wie dlaczego Urząd Pracy ją wysłał, ale przyszła, bo myślała, że tak trzeba.
Rozmowy z dwoma pozostałymi przebiegają normalnie, wszystko OK. Dzwonię dziś rano do pierwszej i mówię, że chcemy żeby z nami pracowała, czy nadal jest zainteresowana.
- NIE
Do drugiej dzwonię, odpowiedź - NIE BO ZA MAŁE PIENIĄDZE (Urząd Pracy płaci za staż, nie ja)
I sobie myślę, to po c--j przyszłaś na tę rozmowę, skoro wiedziałaś że pieniądze ze stażu Cię nie interesują.
Dziś poszły zgłoszenia do PUP, że kandydatki nie są zainteresowane. Teraz obie albo przedstawią umowy z pracodawcami w urzędzie, albo skreślone z darmowego brania ubezpieczenia zdrowotnego.
Jestem zdeczka w-------y
#gorzkiezale
@Fagaldo_Antonio: i co się dziwisz? Unijne ochłapy w postaci 997zł za miesiąc pracy nie wystarczą do samodzielnej egzystencji młodemu człowiekowi. Dopłaciłbyś im chociaż do minimalnej to byłoby już co innego.
Komentarz usunięty przez autora
@Fagaldo_Antonio: To zapłać normalnie pracownikowi, a nie szukaj darmowej siły roboczej.
Komentarz usunięty przez autora
@Fagaldo_Antonio: Tak działa wolny rynek.