Aktywne Wpisy
ataeB +8
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +115
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Dziś jak zapowiadałem, ostatni już przelot stacji do września i pogoda (przynajmniej u mnie) perfekcyjna, jak na zawołanie, także kto może niech ogląda!
Przelot rozpocznie się o godzinie 20:03 a skończy się o godzinie 20:13 (10 minut ale na samym początku jak i końcu stacja jest prawie niewidoczna).
W najlepszym położeniu dla nas będzie ok. godziny 20:08, ale polecam już spoglądać mniej więcej od 20:05 do 20:11 (powinna być pięknie widoczna przez te 6 minut)
Wpis przypominający pojawi się również 20 minut przed planowanym przelotem, więc jeśli ktoś chce być zawołany, niech zaplusuje ten wpis :)
Poniżej zamieszczam wysokość stacji w stopniach nad horyzontem dla wybranych miast(oczywiście to wszystko założenia teoretyczne, w praktyce może się to nieznacznie różnić) :
Zapraszam do obserwowania #kosmoradar i dołączania do spamlisty by zostać zawołanym przy każdym nowym wpisie
#kosmos #iss #ciekawostki
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
Masz problem z działaniem listy? A może pytanie? Pisz do IrvinTalvanen
! @UrbanLegend @Przemysl @Typciek @Crassus @Rexikon @Mama3 @paprycjusz @Harris @sharkletx @MajkelEm @EndriuGolara @wykopkami @Marpop @Tekedo @DDTX71 @Mu_H @tehSpirit @Stragan @qstra @bury256
@UrbanLegend: kurde, czyli prawie że nad głową, u mnie ledwo będzie widać. Ale i tak postaram się wypatrywać. W niedzielę wieczorem bardzo ładnie było widać. ;)
@UrbanLegend: to kurs ISS nie jest wyliczony co do milimetra?
@phreaker @agio2010 @RegalWK @TySzafa @Mama3 @10minutzagodzine @MagicznyHubert @beatsholic @Hamalesn @neuromachine @Kutacz3000 @elegantB @Yeiku @CaptainBryant @wykonczony1989 @szancik @Harris @sharkletx @Jazzyeah @bury256 @fnk4 @Zeugma @Rilekt @Snaken @wybejkananick @mefistofel86 @mateusz-em-16 @Tekedo @przemax @zapoznalem @sidewinder @