Wpis z mikrobloga

Witam moi drodzy
Dziś jak zapowiadałem, ostatni już przelot stacji do września i pogoda (przynajmniej u mnie) perfekcyjna, jak na zawołanie, także kto może niech ogląda!

Przelot rozpocznie się o godzinie 20:03 a skończy się o godzinie 20:13 (10 minut ale na samym początku jak i końcu stacja jest prawie niewidoczna).

W najlepszym położeniu dla nas będzie ok. godziny 20:08, ale polecam już spoglądać mniej więcej od 20:05 do 20:11 (powinna być pięknie widoczna przez te 6 minut)

Wpis przypominający pojawi się również 20 minut przed planowanym przelotem, więc jeśli ktoś chce być zawołany, niech zaplusuje ten wpis :)

Poniżej zamieszczam wysokość stacji w stopniach nad horyzontem dla wybranych miast(oczywiście to wszystko założenia teoretyczne, w praktyce może się to nieznacznie różnić) :

Zapraszam do obserwowania #kosmoradar i dołączania do spamlisty by zostać zawołanym przy każdym nowym wpisie

#kosmos #iss #ciekawostki
U.....d - Witam moi drodzy ◕‿◕
Dziś jak zapowiadałem, ostatni już przelot stacji do ...

źródło: comment_bsNo7Zdjgd3XTcKvKJ1ytbtJoZc0guos.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wrocław - ok. 80 °

@UrbanLegend: kurde, czyli prawie że nad głową, u mnie ledwo będzie widać. Ale i tak postaram się wypatrywać. W niedzielę wieczorem bardzo ładnie było widać. ;)
  • Odpowiedz
@UrbanLegend: kurs stacji jest nieregularny, że przy takiej prędkości tylko raz przelatuje nad Polską? czy po prostu wrzucasz tylko info o widoczności ISS raz na dzień? wiem, że może noobskie pytanie, ale zielonka w tych sprawach over here
  • Odpowiedz