Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #etc Panowie o co chodzi z tym że mi się pokazuje na bitfinex insufficient margin. Kurde na polo margin to było proste. A tutaj nie rozumiem tego. dajmy na to przelałem na adres trader 100 ETC. No i chcę kupić np 120etc to mi wyskakuje insufficient margin
  • 12
@BTCexpert: Kurde nie jest tutaj automatycznie ten margin trading? trzeba robić jakiś depozyt na poczet prowizji od margin? nie kumam tego bitfinex. W polo otwiera się i po prostu działa a tu strasznie skomplikowany ten bitfinex. Pomoże ktoś?
@pawlo74: no tak,ale podobno bitfinex jest większą giełdą??ogólnie chciałem przelać ETC na kilka giełd w razie upadku którejś z nich no i polo nie ma margin trading. Ale i tak przeleje spowrotem chyba na polo bo bitfinex nie mogę zrozumieć. Jest jakiś skomplikowany i małointuicyjny
@tomcio2002: tak dzisiaj włączyli ETCBTC oraz ETCUSD można shortować z margin trading i longować Ale tam jest wszystko po angielsku i takie nie intuicyjne że nie potrafię uruchomić tego margin trading. nie wiem już czy najpierw trzeba zabezpieczyć jakieś BTC czy co?? W polo się otwierało i tyle a tutaj nie wiem. Zły aż jestem.
@tomcio2002: z tego co wyczytałem chyba trzeba za minimum 50 dolarów zabezpieczyć sobie BTC na margin trading ręcznie. A nie działa to automatycznie jak w polo. Szkoda że zawsze wielu chce tutaj pomocy a nikt nie chce pomóc. Mimo że wielu tutaj używa bitfinex
@pawlo74: no odnośnie ETC nie handluję. Trzymam tylko. To takie moje drugie jak by BTC :) no ale wiadomo co będzie to się dopiero okaże odnośnie ETC. Tutaj jedyna rzecz która mnie nie pokoi to to czy złodziej będzie cierpliwy jak satoshi i będzie po prostu trzymał swoje ETC czy będzie pazerny i zrzuci ETC tylko kwestia przy jakim kursie.
@Lord_Vladek jakbym był na jego miejscu to czekałbym długo aż cena dojdzie do rozsądnego poziomu. Ale gdyby nawet zaczął zrzucać to rynek wszystko łyknie bo zainteresowanie i obroty potężne. No i to o czym już pisałem, ten kto jest dobrym spekulantem marzy o takiej sytuacji, że cena dobija dna. Szczególnie na szanowanej i popularnej walucie, na którą jest popyt na rynku.