Wpis z mikrobloga

Samsung WW9000 - pralka (prawie) doskonała. czysta forma, minimum przycisków, samodzielne dozowanie płynu (wrzucę poniżej filmik, co i jak), gigantyczne drzwi otwierające się praktycznie na 180 stopni - i jest po prostu ładna. ʕʔ

zabija ją cena + dla mnie wi-fi + powiadomienia na smartfon to zbędne bajery. chętnie kupiłbym pralkę pozbawioną tych rzeczy, ale nadal w takiej formie - ale takowej nie ma. :/

jednocześnie jest to jeden z tych sprzętów, których nie planuję kupić przez pierwszych 6-12 miesięcy mieszkania w nowym miejscu. dlaczego? pralka jest piekielnie droga (ok. 5 tys. zł). o ile w przypadku lodówki trudno mówić o możliwości ścięcia kosztów (kupienie "tymczasowej" lodówki za ok. 2000 zł zamiast docelowej za 5-6 tys. zł mija się z celem), o tyle w przypadku pralki w zupełności na początku wystarczy mi taka za 500-1000 zł - czyli jestem w stanie kupić coś za 10-20% wartości docelowego produktu - to jest jeszcze spoko koszt.

#michalkosecki #kosasiebuduje
m.....i - Samsung WW9000 - pralka (prawie) doskonała. czysta forma, minimum przyciskó...

źródło: comment_ZWKGj8GRDRXBDYLczM0xvwz13LOIpgpE.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlamnie super sprawa bo mam dom dwu pietrowy ,pralke na dole,fajnie dostac cynk kiedy wyprała

@PonuryMruk: ja rozumiem sens samego rozwiązania, tylko ja czekam tak naprawdę na wystandaryzowanie się rynku. wolę urządzenia, którą są w stanie podpiąć się pod jeden system (np. Apple HomeKit), niż mieć 20 urządzeń i 20 aplikacji do nich, bo to porażka. :)
  • Odpowiedz
@coma24: nie mam z tym problemu. przedłużona gwarancja + ew. ubezpieczenie i kolejna pralka po 5 latach.

pralka kosztuje 5 000 zł
czas: 5 lat

robię średnio 2-3 prania
  • Odpowiedz
@michalkosecki: Z ceną może i można żyć gorzej żyć 2 albo 3 tygodnie bez pralki jak części nie są dostępne od ręki tylko muszą być sprowadzane z jakiegoś magazynu z zagranicy a tak jest z modelami których sprzedaje się u nas tyle co nic.
  • Odpowiedz