Wpis z mikrobloga

Ale nie będziesz mógł łapać pokemonów z podglądem z kamery.

@Maiden696: @Zevs: Eh, dla mnie chyba jednak to to samo co nie pogranie. AR to chyba ważniejsza funkcja jak dla mnie.
@niescemisie: Średnio byłem do niego przekonany gdy zamawiałem, ale potrzebowałem coś taniego na szybko, ale telefon sprawdza się zaskakująco dobrze. Z tego co czytałem przed zamawianiem to dużo narzekania na procesor, ale daje radę, nawet na przy bardziej wymagających grach, bateria mała pojemność ale też daje radę i trzyma dosyć długo (dzięki trybowi oszczędzania baterii od huawei).
Ale z tym żyroskopem to się zawiodłem i czuję się jak największy #przegryw na
@niescemisie: Ja sobie będę musiał radzić bez AR, z sztucznie generowanym otoczeniem na ekranie. Może nie będzie takiej tragedii i trochę się tym pobawię. :>
@wpoz: Ja właśnie walczę z moim P8, bo to AR mi się najbardziej podoba, i znalazłem coś takiego

Hey guys,

Good news. Even though the gyro is not present in P8 Lite, it can be virtualized using the Magnetic Sensor and the Accelerometer. (Senses movement + Direction = A function of a Gyro).

Guys on the HTC Mania managed to figure it out and fix it! So you can watch 360
@Procyon95: Kurde, trzeba mieć bootloader odblokowany, przed czym się dosyć długo wzbraniałem. :<
No ale daj znać czy Ci to zadziała, jak tak to poświęcę gwarancję.
@wpoz: Właśnie walczę z tym, bo jak klikam Unlock Bootloader, to wyskakują chińskie znaczki i jedno zdanie po ang że serwery na razie są zajęte. Ale dam znać jak uda mi się coś z tym zrobić
@wpoz: Teraz próbuję tym 3 sposobem. Pisałem już do nich ale jak dotąd wysłali mi tylko instrukcję do tej drugiej opcji, a tam właśnie wyskakuje informacja o zajętych serwerach
@Zevs: A co mam sprawdzać każde milion funkcji jakie ma? Wtedy kiedy kupowałem nawet nie miałem pojęcia, że mi się do czegokolwiek przyda żyroskop.
@Procyon95: Dobra jednak wersja bez znaczenia. Żeby to zadziałało trzeba mieć android 6.0 z emui 4, emui 4 można zrootować tylko z odblokowanym BL (przynajmniej tak wynika z wypowiedzi na forum do którego dałem link).