Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #ico Ok chciało by się komuś zrobić taką rozpiskę aktualnych ICO i planowanych ICO ?wraz z opisem. To było by ciekawe zestawienie i na pewno pomocne dla wielu nowych.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BITmaniak: Ktoś już zrobił, także podrzucam link. Nie wiem cz wszystkie są, także proszę o sprawdzenie jak ktoś śledzi ICO.
http://www.icocountdown.com/
Btw, czyżbyś się przekonał, że każde krypto ICO z listy:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest_funded_crowdfunding_projects
dało zysk? Przypomina, że pisałeś wiele razy o milionowych ICO, który przyniosły straty inwestorom a nigdy nie podałeś przykładu.
Btw2: #waves może być pierwszym, który tego nie zrobi z uwagi na duże zainteresowanie ICO.
ProTip: zobaczcie
  • Odpowiedz
@runio: No przyznaję rację że zraziłem się do ICO z czasów ALTów ale tutaj mamy do czynienia praktycznie za każdym razem z zyskami. Więc coś w tym faktycznie jest. Ale jakoś i tak trzymam się od ICO z daleko. Stąd moja inwestycja w jedyne ICO ostatnimi czasy to zakup tylko 100 DAO które dzisiaj sprzedałem :). Jakoś ICO kojarzy mi się z oszustwem. No ale jak widać nowe ICO to
  • Odpowiedz
@ch00dybcn: na lisku hype był sztucznie też wygenerowany imo. Dlaczego tylko 3900 osób (z tego co pamiętam) przystąpiło do ico? Teraz Ci, którzy usłyszeli o lisk, dao, za późno szukają nowych ico i licza na zwrot inwestycji po ico od razu 300-500%, trafią na ico waves, i potem mniej osób będzie kupować jak wystartuje. Pozatym waves sam w sobie nie robi czegoś co nie da się zrobić gdzie indziej (np. Ripple), więc jeśli nie zdobędą dobrych partnerów (Mycelium mnie nie przekonuje) to nie bedą użyteczni. Za to jeśli zdobędą to będą ogromni z bankowym kapitałem.

@kapuczino: @lolozo: w Blokchainie oczywiście. A jak? Na przykładzie LISK (eth tak samo, tylko tutaj trzeba siegnac w przeszłość a nie znajde na szybko strony z tymi danymi).
-Było ICO LISK i zostało stworzone 100mln tokenów lisk
-Mamy ich blockchain i możemy sprawdzić top 100 kont z najwieksza iloscia LISK (czasami się chwile wczytuje strona)
-Wystarczy wziąć te konta i sprawdzić czy zostały ruszone monety, tzn czy jest wiecej transakcji niż
  • Odpowiedz
@runio: Nie wiem jak interpretowac Twoja analize. Sugerujesz, ze Lisk w przyszlosci spokojnie przekroczy aktualne ath w ETH czyli 14.6$ czy sugerujesz, ze nigdy nie zblizy sie do ceny ETH?
  • Odpowiedz
@BITmaniak: teraz jak już dla wszystkich, szczególnie wcześniejszych krytyków, jest oczywiste, że poprzednie ICO dały zarobić szanse, że kolejne dadzą wykładniczo zmalało
  • Odpowiedz
@runio: Piękne słowa na zakończenie jedząc obiad, aż się wzruszyłem że na mikro takie mirasy siedzą.

Myśleć, wyciągać wnioski. Nie ryzykować więcej niż można stracić i pamiętać, że to BTC będzie zawsze nr 1, co nie znaczy ze gdzie indzie nie da sie zarobic.
  • Odpowiedz
@151617: Moim zdaniem: lisk nie zbliży się do ceny eth nigdy, i tu pomijam partnerów, działanie itd, chyba ze faktycznie eth by zaliczylo mega fail a lisk okazał sie cudownym dzieckiem, wątpie.
Cena ico lisk: 0,08$. Cena ico eth: 0,3$.
Lisk po kilku dniach od wejscia: ok. 0,35$. Eth po kilku dniach od wejscia: ok. 1$.
I teraz popatrzcie na procenty zysku osób, które spekulowały. Podobne w obu przypadkach, około
  • Odpowiedz