Wpis z mikrobloga

W dniu wczorajszym, oprócz trzech reklamowanych w mediach parad odbyła się mała, ale za to treściwa pikieta wolnościowców na warszawskim Skwerze Hoovera.

Pomimo pozytywnego przyjęcia przez większość ludzi nie obyło się bez incydentów wywołanych przez osoby wychodzące z marszu narodowców. Oprócz komentarzy w stylu „wystawa pedałów”, „pieprzeni wyznawcy Tuska i Millera” jeden z aktywistów PiS wtargnął na teren pikiety i zaczął kopać zgromadzone tam światła i styropianowe „pomniki”, drugi uniemożliwiał nagranie wywiadu z organizatorami przez reportera wrealu24.pl.

Pomimo, że pikieta była zarejestrowana także przez TVP, to z przyczyn oczywistych nie poinformowano o niej na antenie.

http://www.wykop.pl/link/3160349/niezauwazona-pikieta-wolnosciowcow/

#libertarianizm
#anarchokapitalizm
#polityka
Kapitalis - W dniu wczorajszym, oprócz trzech reklamowanych w mediach parad odbyła si...

źródło: comment_ChvqM8czzDyXFCTq1Do5hX2bYyp63fSB.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie obyło się bez incydentów wywołanych przez osoby wychodzące z marszu narodowców

@Kapitalis: Dedykowane wszystkim "wolnościowcom" jednocześnie jarających się nacjololo.

@Leonowicz: Narodowcy i dewastacja czegokolwiek? No jak... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kapitalis: Fajnie, że coś próbują ale to właśnie pokazuje jak słabo wolnościowe stowarzyszenia się organizują.
Potrzebna jest grupa, która regularnie i w większej skali będzie organizowała podobne wydarzenia.
  • Odpowiedz
@Kapitalis: Ma sens, pod warunkiem, że się z góry zakłada efekt medialny.
Narodowcy ze środowiskami wolnościowymi akurat nie mają chyba specjalnie na pieńku. Dlatego podejrzewam, że to może być klasyczne dziel i rządź.

@bygsyti:

Media i fałszywe informacje na temat narodowców? No jak... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PatologiiZew: Trudno mi uwierzyć, że mogą na świecie być ludzie na tyle głupi, żeby pomylić wolnościowców z "wyznawcami Tuska i Millera".
No ale w końcu istnieją nawet maoiści, więc kto wie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Kapitalis:

Nie podoba ci się KOD - jesteś pisowcem.

No, tego to doświadczyłem nawet osobiście. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z psychopisowcami dotychczas nie miałem większych (nie)przyjemności, ale nie wątpię, że takowi istnieją.
  • Odpowiedz
Media i fałszywe informacje na temat narodowców? No jak... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Leonowicz: Podludzkie zachowania i śmieszny poziom narodowców? No jak... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bygsyti: No ale ja nie zaprzeczam temu, że się zdarzają podludzkie zachowania narodowców, ani nawet temu, że jest ich wiele. Uważam tylko, że są nadmiernie nagłaśniane i że za każdym razem należy się zastanowić, czy to faktycznie w tym przypadku byli narodowcy. Przecież zdarzały się w przeszłości prowokacje.
  • Odpowiedz
@bygsyti: No właśnie rzecz w tym, że trudno na podstawie doniesień medialnych stwierdzić, co jest bardziej prawdopodobne, ponieważ doniesienia są mało wiarygodne. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale pewne na 100% jest to, że środowiska eurolewackie mają interes w tym, żeby skłócić ze sobą narodowców, wolnościowców i wszystkie inne antylewackie środowiska oraz w tym, by je marginalizować.
  • Odpowiedz
@Leonowicz: Oh, please... Jako wolnościowiec sam dostaję miano "lewaka". Sorry, ale dla mnie to całe narodowe bagienko to są ludzie którzy politycznie zatrzymali się na początku XX wieku z obsesją budowy społeczeństw pod sznurek. Ideologicznie nie mają żadnej ciekawej oferty. Jedyne co wolnorynkowego postulują to relatywnie większa wolność... dla wybranych. Szczególnie dla drobnych sklepikarzy, rzemieślników i rolników. Ale nie dlatego, że oni cenią Wolność jako taką, ale dlatego że chcą
bygsyti - @Leonowicz: Oh, please... Jako wolnościowiec sam dostaję miano "lewaka". So...

źródło: comment_tV0iRuqS10yO0y6YajZbf1DlBE1FLXH3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz