Wpis z mikrobloga

Jakie są krzywe uczenia (learning curve) się w waszych technologiach? Pytam z czystej ciekawości, sam nie posiadam większego doświadczenia, więc niespecjalnie mogę cokolwiek powiedzieć na 100%.

Na początek zrobiłem arbitralnie kilka wykresów czasowych. Linia horyzontalna odpowiada czasowi, linia wertykalna.. no cóż, odpowiada czemuś w stylu "czy delikwent ogarnia technologię na tyle, aby robić w niej coś sensownego"

#programowanie #jezykiprogramowania #rozwojosobisty
Phallusimpudicus - Jakie są krzywe uczenia (learning curve) się w waszych technologia...

źródło: comment_Zs4uMb9MZ5jjid2zGkG16YnT5kjEVHHj.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wytrzzeszcz: watpie by dalo sie napisac to w tym
mialem zajecia z robotyki i powiem, ze te maszyny sa cholernie zlozone do operowania. znaczy programy glownie. Problem jest by zadbać o ich precyzje. Wiadomo, ktoś wprawiony da radę, ale bez jakieś translatora sprzętowego, który by przetłumaczył polecania z JS na język maszynowy to wątpie by dało rade.
  • Odpowiedz
@kiciek: Co z nimi nie tak? W C# mam typy generyczne i muszę przyznać, że na początku trochę trudno się ogarnia, ale jak się raz a porządnie rozpisze wszystkie zależności względem dziedziczenia, kombinacji interfejsów, klas - i czego się tylko da

.. wtedy typy generyczne są szalenie ułatwiające programowanie - czynią je spójną i sensowną strukturą.
Sam mam projekt w którym mam definicję takiego cuda

Entity : BaseEntity where T :
  • Odpowiedz