Aktywne Wpisy
dariusz44 +823
Myślałem, że nic mnie już w życiu nie zaskoczy, a jednak. Właśnie się dowiedziałem, że mój ojciec lvl 71 ma romans z żoną (lvl 42)mojego brata (lvl 45). Co więcej wczoraj mu i mamie oswiadczyli że zamierzają żyć razem. Mama w szoku, brat #!$%@? w drobiazgi. Kupuje bilet lotniczy do Polski żeby wziąć udział w tej awanturze. Stary spektakularnie zakończyły mi kilkumiesięczy neet. Żeby dorośli ludzie takie rzeczy #!$%@?, to się nie
kwasnydeszcz +25
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
#jedzenie #impreza #gotujzwykopem
- ciasto francuskie,
- pasta z suszonych pomidorów,
- szynka szwarcwaldzka
Smarujesz ciasto pastą, kładziesz szynkę i zawijasz.
Do piekarnika, aż do wyrośnięcia. Do tego jogurt grecki + ząbek czosnku i masz sos czosnkowy.
Wszystko dostępne w biedrze. Szybko, tanio i sprawdzone.
- łososiem, serkiem naturalnym, koperkiem
- salami, sałatą lodową, warzywami
Ciasto francuskie zapiekane z szynką i serem żółtym, parówki w cieście francuskim, ciasto francuskie ze szpinakiem
potrzebujesz:
tortillie
łososia
ogórek koserwowy
serek (ja uzywam philadelphia) i tak:
1.tortille smarujesz philadephią
2. wsadzasz łososia i ogórka
3. zawijasz
4. ja używam do zapieczenia grilla elektrycznego, ale może być pekarnik / patelnia
5. kroisz na 3 części i gotowe -> można #!$%@?ć
łatwe, dobre, schodzi :)
ewentualnie zamiast łososia i ogórka robię też z szynką parmeńską, suszonym pomidorem i serem
spoko jest z
Kupujesz toskańskie pieczywo (np. Lidl), mrożony zielony groszek, chilli, miętę, cytrynę lub limonkę i bekon.
Rozmrażasz groszek, dodajesz chilli, sok z cytrusa, miętę, sól i cukier według uznania i blendujesz wszystko razem, warto zostawić kilka kulek z groszku do ozdoby. Kładziesz na opieczony chleb i na to plaster smażonego bekonu.
To tak jakbyś chciał być finezyjny, a jeśli nie to u mnie zawsze sprawdzają się małe
Niedawno robiłam imprezę na 20 osób i świetnie sprawdziły się takie przekąski : https://www.youtube.com/watch?v=FEe3Vzv_UTs i https://www.youtube.com/watch?v=e92YqxJHv0Q