Wpis z mikrobloga

@lucku:

We Wrocławiu jest sporo firm z branży IT. Ten rynek cały czas się rozszerza. Mimo obecności na targach pracy/kariery itp (że nie chciało mi się brać ulotek...głupek ze mnie) nie jestem w stanie wymienić z głowy więcej niż 5 z nich. A na pewno jest więcej niż 5. I na pewno niektóre są bardziej warte polecenia od innych. Stąd moje pytanie tu.

@mate006

Dzięki :)
  • Odpowiedz
Jestem na 2 roku, poszedlem do nsn test kwalifikacyjny(staz) i dostalem sie bez problemu, polecam

btw. jesli nie sprobujesz gdziekolwiek zlozyc cv to nigdzie sie nie dostaniesz, chociaz bylbys na roku 5.

ps. w rekrutacjach to na ktorym roku jestes nie jest wazne, wazne jest to co umiesz, do tego dosc duzo osob ktore znam po/w trakcie 2 roku maja jakies praktyki/staze/prace w it.
  • Odpowiedz
@Gezino: jestes bordowy dasz rade ;), oczywiscie po tescie mialem rozmowe kwalifikacyjna(ktora miala sprawdzic moja "faktyczna" wiedze)

a tak na serio to powinienes bardzo dobrze znac obiektowke(polimorfizm to protip ;)), miec jakas wiedze o watkach, kolekcje, miec jakas wiedze jak dziala gc, co to sa testy jednostkowe, co to jest mockowanie, jakies podstawy z linuxa/unixa, podstawowa wiedza z sql tez nie zawadzi :P, nie zapomnij takze o javaEE, choc nie jest
  • Odpowiedz