Aktywne Wpisy
volumenis +42
Cześć Mirki i Mirabelki, w ubiegłym miesiącu miałem okazję jeździć trochę Tesla Cybertruck po Kalifornii.
Głównie w okolicach Oakland - San Francisco - San Jose.
Samochód nie jest idealny, ale frajda z jazdy jest spora. Fajne jest też to, że można poznać wiele osób jeżdżąc takim samochodem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie pytania, chętnie odpowiem.
#ama #tesla #cybertruck
Głównie w okolicach Oakland - San Francisco - San Jose.
Samochód nie jest idealny, ale frajda z jazdy jest spora. Fajne jest też to, że można poznać wiele osób jeżdżąc takim samochodem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie pytania, chętnie odpowiem.
#ama #tesla #cybertruck
BeatboxRocker +66
Jak tam szczepionkowe owce? XD
#bekazlewactwa #bekazpisu #covid19 #nauka #szczepienia #bekazpodludzi #neuropa #pandemia #heheszki #humorobrazkowy #tatuaze #zdrowie
#bekazlewactwa #bekazpisu #covid19 #nauka #szczepienia #bekazpodludzi #neuropa #pandemia #heheszki #humorobrazkowy #tatuaze #zdrowie
5 powiązanych ze sobą historii, których akcja dzieje się na jakimś pustynnym zadupiu Stanów. Miejsce, gdzie nic nie jest takie jak się wydaje, a los bohaterów jest ewidentnie w rękach 'czegoś złego'.
Bardzo udany film, bardzo klimatyczny, a przede wszystkim dobrze pomyślany. Z każdą historią dowiadujemy się czegoś więcej, ale są to tylko skrawki, z których trzeba ułożyć pełniejszy obraz. Wciągająca zabawa.
7/10
jest dość krwawo i momentami cudownie obrzydliwie.
DOLINA CIENI/DEATHWATCH 2002
1 Wojna Światowa. Zagubieni żołnierze trafiają do przeklętych okopów.
Również udany film. Spodziewałem się krwawej rozpierduchy, a dostałem lekko schizowaty horror, którego głównym atutem jest atmosfera czającego się 'czegoś', napięcie i świetna lokalizacja. Ciemność i mgła, błoto i utopione w nim trupy to wymarzone miejsce dla takich historyjek. Bohaterowie są ciekawi i jest sporo. :)
6/10
WIRUS/VIRUS 1999
Załoga kutra znajduje na oceanie pusty statek. Szybko okaże się, że nie jest on całkowicie niezamieszkały. :]
Jak na wielki budżet (70mln) i gwiazdorską obsadę (JL Curtis, D.Sutherland, W.Baldwin, J.Pacuła) to 'tak średnio bym powiedział'. Nie ma klimatu ani strachu, potencjału statku-widmo również nie wykorzystano,a o psychologii postaci można zapomnieć. Jest za to całkiem szybka akcja i fajna animatronika potworka.
5/10
MEXICO BARBARO 2014
7 historii opartych ponoć na meksykańskich legendach. 'Ponoć' ponieważ zmieszczenie 7 'szortów' w 1godz. 35min. to pomysł mocno #!$%@?, chyba że zaprząc do tego reżyserskich geniuszy. Tutaj brakuje kogokolwiek z głową na karku. Nic nie jest wyjaśnione, nie ma wstępów, po prostu jest jakaś akcja, kończy się i jest następna historia.
Przykład: koleś z panną przyjeżdżają do chatki w lasie. Laska zostaje porwana przez zmutowane, pokryte bąblami leśne ludki. Gwałcą ją na śmierć. Przyjeżdża policja i aresztuje kolesia. Game over.
Można się uśmiechnąć i tyle.
2/10
#film #ogladajzwykopem #horror
@Duke_Nukem i @tubbs pierwsze dwa Wam podejdą, trzeci pewnie widzieliście. Nie wiem jakim cudem mnie to ominęło.
@crimsontides myślę, że na southbound się nie zawiedziesz.
Dobrze, że Southbound nie okazał się niewypałem, chyba niedługo sam go sprawdzę.
W najbliższym czasie, z takich filmów będę oglądał klasyki: Night of the Comet i trzeciego Basket Case ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Noc komety wygląda miodnie i komentarze pod napawają optymizmem. Thx.
a czytając opis przykładowej historii, to Mexico Barbaro musiało być wyjątkowo dobre xd
Generalnie ogląda się to jak sceny wycięte z większych całości, którą kończą się w połowie niczego.
Ostatnio ktoś na mirko wspomniał o The Woods i od tego czasu mam obrzydzenie do horrorów. No takiej #!$%@? nie widziałem od czasów Harbinger Down.
Harbinger Down był fajny xD