@gabriel172pl: Automatyczna jest lepsza. W mieście spokój, w trasie bez znaczenia, a w razie potrzeby biegi można swobodnie zmieniać odpowiednim użyciem pedału gazu.
@mateusz-skrzyniecki1: cvt bym za darmo nie chciał, ale taka normalną, czemu nie. z drugiej strony, do manuala tak się przyzwyczaiłem, że nie "rejestruję" zmian biegów. dopłacić kilku tysięcy bym nie dopłacił, wolałbym mocniejszy silnik
@cheche: @mateusz-skrzyniecki1: w a8 d2 mam tiptronic i przydaje się, żeby pokręcić wyżej. Fajna sprawa :) Zależy też w czym wybieramy, niektóre skrzynie są masakryczne (automaty jak i manuale)
@lukasz_r128: Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że miałem nienajmłodszego (1996) Chryslera 2,5 V6 + klasyczny powolny automat. Pomimo, że skrzynia nie była ideałem, to jeździło idealnie. Gdyby nie to, że ruda go zjadała, w życiu bym go nie sprzedał ( ͡°ʖ̯͡°)
@mateusz-skrzyniecki1: kiedyś tylko manuał ale odkąd mam automat to w druga stronę. mam VW ze skrzynią DSG, ponoć jedne z lepszych na rynku. polecam serdecznie, mega wygoda i super się jezdzi
@mateusz-skrzyniecki1: Ja planowałem kupić konkretny samochód z manualem w dobrym stanie, na rynku był egzemplarz w doskonałym stanie, ale w automacie. Zaryzykowałem i jestem bardzo zadowolony, stanie w korkach przestało być dla mnie męczarnią :) wystarczy puścić hamulec i samo jedzie. Auto trochę więcej pali, ale ogólnie się bardzo dobrze sprawuje.
I pytam o skrzynie w aucie, którym jeździcie na codzień
#motoryzacja #pytanie #ankieta
Która skrzynia?
I smartach są automaty i w Audi A8
@mamFAJNYnick: Każdy się łapie do tej kategorii.
Komentarz usunięty przez autora