zabrałem dzisiaj rzęcha do biura i po wielu kombinacjach... Udało mi się go odpalić ALE TYLKO NA ZEW PO USB. w środku za ch... Nie odpala. Coś mieli i dysk znika. Co się stało się? Jakiś kontroler? Wszystko na płycie więc pewnie jestem ugotowany. Jeszcze dla testu wsadze tam HDD i spróbuję na nim zainstalować kapitana
@normanos: miałem identyczny problem tyle że w rMBP mid 2012, wymieniłem dysk i prawie działa. prawie, bo po wymianie dysku sytuacja jest taka, że przy podłączonym MagSafe w ogóle nie bootuje, dopiero jak włączę na zasilaniu bateryjnym i dopiero później podłączę zasilacz to normalnie się odpala
@reboot: ze 2 lata albo i dluzej. W tej chwili instaluje kapitana na starym HDD. a potem mam zamiar jeszcze przebudowac kexty bo mam nowy wątek co by to mogło być (moze mialem tam ustawionego TRIMa, nie wiem, niepamietam).
@reboot: ehh. dziwna sytuacja. udało mi się go odpalić (teraz z niego pisze) ale wywalając dysk na USB. Jak go wsadze z powrotem do środka to sie może z 1-2 odpali a potem znowu znika. Poprzekładałęm go z 30 razy i ciągle to samo. Wróciłem teraz do niego na USB i działa.
Jedyne co mi przychodzi w tej chwili na myśl to... uszkodzony kabel HDD? No bo co jeszcze by w
@normanos: Nie wiem dokładnie jak wygłada wejście na dysk czy po kablu czy jakoś bezpośrednio w płytę. Być może w samym wejściu jest coś nie tak. Skocz do serwisu i weź niech Ci za 5 dyszek sprawdzą gdzie leży problem. Będziesz wiedział na czym stoisz.
@reboot: no właśnie też mi coś takiego przyszło na myśl ale zauważyłem, że końcówki tych kabli różnią się i nie wiedziałęm czy mogę bezpośrednio podłączyć pod kabel i ten pierwszy port od CD
Pamietajcie, jesli wybierzecie bande czworga, tzn ze zgadzacie sie na lockdowny i zamordyzm. Dacie znac ze w przyszlosci zmuszanie ludzi do siedzenia w domu przez 1-2 lata jest normą i nikt za to nie odpowie.
#apple #macbook #laptop
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedyne co mi przychodzi w tej chwili na myśl to... uszkodzony kabel HDD? No bo co jeszcze by w