Aktywne Wpisy
Arbuzlele +488
Clermont +42
Przyznam, że przechodzi mnie lekki dreszcz niepokoju, kiedy przeglądam X albo wojenne tagi na wykopie i widzę, jak ludzie (w tym tacy nieustannie czymś się oburzający i chcący uchodzić za czystych jak łza prawilniaków) reagują z ekscytacją – jak jacyś najgorsi zwyrole – na filmiki, na których ktoś ginie na froncie. Jakoś bardzo przewrażliwiony moralnie chyba nie jestem, ale śmierć wydaje mi się należeć do sfery sacrum i niezależnie od tego, jak
@Sarpens: Ale wiesz, że 1-2 historyczne zdjęcia nie są żadnym dowodem na Twoją tezę? Jeżeli wkleję Forda T z 1908 roku czy to znaczy, że był wtedy codziennością? Oczywiście, że nie. Zdjęcie pokazuje, że istniało takie zjawisko. Nie daje natomiast absolutnie żadnego wyobrażenia o skali a to o nią się rozchodzi przecież.
Komentarz usunięty przez autora
Patrz, wrzucam swoje zdjęcie potwierdzające, że kiedyś kierowcy też jeździli za szybko i ciągle się rozbijali. Było więcej wypadków niż dzisiaj, do tego zdecydowanie więcej śmiertelnych. Przecież można dokładnie wyczytać statystyki wypadków z tego zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sarpens: To potwierdzone jakimiś badaniami, że kiedyś mieli większe rzeczy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)