Wpis z mikrobloga

Ostatnio sporo ludzi narzeka na #gearbest, że przesyłki nie dochodzą. jakoś pod koniec lipca zamawiałem lampkę usb xiaomi przesyłką nierejestrowaną. po 2 miesiącach moglem wszcząć postępowanie reklamacyjne, gdzie kazano mi sprawdzić czy przedmiot nie utknął na mojej poczcie oraz sprawdzić czy adres poprawny. wkurzyłem się i od razu sprawę przeniosłem na paypala, tam po otwarciu sporu gearbesty zapewnili mnie, że wyślą jeszcze raz lub zrobią refund tylko niech zamknę spór. tak też zrobiłem, potem zero wiadomości od nich, sam też już nic nie pisałem bo wyjebongo. w zasadzie pogodziłem się z utratą tych 2 dolców ( ͡° ͜ʖ ͡°) potem jakoś zamówiłem 3 sztuki tej lampki na #banggood bo niby lepszy sklep i akurat po dolarze były. i dopiero dziś odebrałem w domu swoją pocztę. lampka z gearbest przyszła 5 listopada - przesyłka rejestrowana, wg trackingu wysłana 22.10 więc kilkanaście dni po zamknięciu sporu. Fajnie, że wysłali jeszcze raz i to rejestrowaną. zabrakło mi tylko jakiegoś maila informującego o tym ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale lubię miłe niespodzianki. Lampki z banggooda też niedawno przyszły, więc teraz światła mi nie zabraknie :D
Pobierz kibellos - Ostatnio sporo ludzi narzeka na #gearbest, że przesyłki nie dochodzą. jako...
źródło: comment_X7vGwV1eKyHPQwQSwjycJnH6pS3zSjGu.jpg
  • 8
@Reggy: dokładnej daty nie jestem w stanie określić, jak dzwoniłem do brata pytać się o pocztę to "nic nie ma". A potem matka mi mówi że pełno przesyłek do mnie xd z tego co wywnioskowałem to te banggoodowe przyszły jakoś pod koniec tamtego tygodnia. a zamawiałem na początku listopada, więc trochę szło.