Aktywne Wpisy
nieocenzurowany88 +105
Nie chcę wam psuć zabawy, ale po wyborach, niezależnie od wyniku i tak nic się w tym kraju nie zmieni xD
#wybory
#wybory
MIREKFAJFUS +16
Tak wygląda kobieta 10/10 wykopki, przełknijcie ten #swobodapill i przestańcie copeoweać że istnieje ktoś ładniejszy, szczególnie jakiś niemiecki plastuś nikola kutanis
#ladnapani #slodkijezu #ewaswoboda
#ladnapani #slodkijezu #ewaswoboda
Zdaję sobie sprawę, że ludzie zrzeszeni pod tagiem #neuropa to grupa, która jak żadna inna na wypoku jest "otoczona" całymi chmarami mitów i niedopowiedzeń - neuropie przyklejano już mordy komunistów, stalinistów, maoistów, neo-liberałów, faszystów, masonów, reptilian, żydowskiej piątej kolumny i tak dalej, generalnie rzecz biorąc z prawackich przekazów wyłania się dość jasny obraz: neuropa odpowiedzialna jest za całe zło, jakie w ciągu ostatnich stu tysięcy lat spotkało naszą planetę.
I stąd moja sugestia - jeżeli uważasz się za neuropejczyka i masz chwilę czasu, to opisz nam tu swoje poglądy, ot żeby raz na zawsze odciąć się od "oskarżeń", które dla wielu z nas są zapewne krzywdzące i niesprawiedliwie. Sam siebie uważam za umiarkowanego fana wolnego rynku i obyczajowego liberała, więc #!$%@? jasny mnie strzela, gdy jakiś małpiszon pisze o mnie per "komunista" - a mam wrażenie, że "frustrację" tę dzielę z wieloma innymi wypokami.
#4konserwy również zapraszam do dzielenia się przemyśleniami, wszak wam też wielokrotnie dostało się "nazistą" czy innym "faszystą" - ale z góry zaznaczam, że ten wpis będzie cenzurowany i jakiekolwiek wycieczki osobiste będą usuwane a jeżeli się to komuś nie podoba, to w sumie #!$%@?. Howgh.
#neuropa #polityka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No wiec neurope kojarze po pierwsze z ludzmi stajacymi w obronie NIELEGALNYCH imigrantow. Ludzmi ktorzy chca sciagnac do polski radykalnych muzulmanow a jednoczesnie chcieliby zyc w kraju swieckim i aby katolicy ze swoja religia chowali sie w domach. Ludzmi ktorych cieszy gdy ksiadz okaze sie byc pedofilem co trzeba oczywiscie naglosnic. Ludzmi ktorzy porownuja katolikow do radykalnych islamistow.
To ze NIE jestesmy multikulturowi to jedna z najwiekszych zalet naszego kraju.
Mam wrazenie ze multikulturowosci pragna ludzie ktorzy nigdy nie wyjechali z polski a jesli wyjechali to na krotki okres np wakacje.
@Goofas: podaj prosze kilka przykladow dlaczego warto byc multikulturowym krajem.
Jestem:
ksenofob (nie dotyczy kobiet)
homofob
islamofob
arabofob
antysemita
rasista
szowinista
Ale ponad to wszystko pacyfista z dużą dozą empatii oraz zwolennik posiadania broni tylko dla bogatych i stróżów prawa. Również nie mam nic przeciwko imigrantom, którzy przyjeżdżają do Polski pracować, i przyjeżdżają w rozsądnych ilościach. Wiem również z historii, że homoseksualne rodziny z dzieckiem są nieuniknione, gdyż tak działa ewolucja społeczeństw: od hiper radykalnego konserwatyzmu do hiper wolnego liberalizmu,
Jestem gospodarczym i światopoglądowym liberałem, popieram uproszczenie podatków, zmniejszenie wydatków państwa, komercjalizację służby zdrowia, prywatyzację kopalń. Dlatego szlag mnie jasny trafia, kiedy widzę, że rząd postanawia kupić za moje pieniądze węgiel zalegający na hałdach, żeby zalać nim rynek, czego efektem będą ogromne straty finansowa dla np. Bogdanki. Szlag mnie jasny trafia, kiedy rząd z moich pieniędzy będzie rozdawał 500 szekli na drugiego i
- Popieram niższe podatki, ale przede wszystkim proporcjonalny ZUS.
- Jestem zwolennikiem równouprawnienia bez względu na płeć, orientację seksualną, rasę etc. ale jestem świadom miliona lat ewolucji i tego, że jesteśmy różni.
- Popieram edukację seksualną w szkołach, inVitro i obecny stan aborcji w Polsce.
- Jestem przeciwny przyjmowaniu hord imigrantów szturmujących UE, uważam że powinno się ich deportować, ale jestem za
Uważam, że społeczeństwo ma prawo do rozwiązywania swoich problemów. Najskuteczniejszym narzędziem jakie sobie wypracowało jest państwo. Państwo powinno pełnić aktywną rolę w rozwiązywaniu problemów społecznych. Aby miało takie możliwości musi mieć ku temu instrumenty. Istotną częścią są pieniądze, wobec czego uważam, że należy zwiększyć ogólne opodatkowanie, pojmowane całościowo. Jednym z podstawowych zadań powinno być zmniejszanie obszarów biedy. Wobec tego jestem zwolennikiem większej
Jestem w stanie zaakceptować
- równość wobec prawa. Uważam to za podstawową i bardzo ważną zasadę - możliwie podobne podmioty powinny być traktowane identycznie. Dlatego na przykład jestem przeciw istnieniu podatku liniowego tylko dla przedsiębiorców, mimo że sam jestem przedsiębiorcą na liniowym - albo dla wszystkich albo dla nikogo.
- redukowanie ilości prawa i upraszczanie istniejącego. To ważne, bo polskie prawo uwzględnia zbyt dużo przypadków
@Ginden: mógłbyś rozwinąć?
Jest:
- dostępny dla opiekuna osoby niepełnosprawnej rezygnującego z pracy
Wyobraźmy sobie więc sytuację, że osoba chora mieszka z dwójką dzieci i małżonkiem. Koszt zapewnienia profesjonalnej opieki osobie niepełnosprawnej tylko w godzinach pracy innych osób to ~2500 złotych. Zasiłek - 1200. Oznacza to, że pójście dla zasiłek jest bardziej opłacalne od pracy dla każdego, kto zarabia mniej niż (3700-koszty materialne opieki) netto, czyli prawie
Jeżeli chodzi o poglądy na gospodarkę, jestem centroliberałem. Popieram uproszczenie prawa i przepisów, uważam że każdy człowiek ma prawo zapracować sobie na standard życia jakiego oczekuje, jaki chce zapewnić swojej rodzinie, swoim dzieciom i nie powinno mu się rzucać kłód pod nogi.
Nie uznaję strategii dzielenia społeczeństwa na lepszych i
@Ginden
tak powinno być