Wpis z mikrobloga

To zapewne jakiś wałek, ale w sumie ciekawe opcja - w razie czego jest POK i chargeback.

Ziomek wystawia #xiaomi #redminote2 i #meizu w zasadzie w dumpingowych cenach.
Redmi Note 2 za 471 zł, RN2 Prime za 521 zł, M2 Mini za 379 zł i M2 Note za 459 zł.. Możliwe, że jest tego więcej, ale nie chce mi się szukać.
Ja nie ryzykuję, bo nie chcę mrozić gotówki, ale jak ktoś ma ochotę... ;)

#allegro i prawdopodobnie #oszukujo
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WatchYourBack: wydaje mi sie, ze strzeli wałek, juz ktos pytal o M2 Mini od niego, ma 8 komentarzy za sprzedaz, w tym same stare, wiec wydaje mi sie ze przez weekend zainkasuje kase i sie zwinie ( ͡° ͜ʖ ͡°) szczegolnie, ze ma wszystko taniej niz bezposrednio z chin, a gdzie prowizja allegro i jakis zarobek?
  • Odpowiedz
@WatchYourBack: odkryłeś dwie aukcje, których wcześniej nie widziałem, czyli te już zakończone, nie sądzę, żeby cokolwiek wysłał ale nic mu sie nie zrobi, pewnie bedzie wciskal ze wyslane, poczta zgubila itp itd, grube miesiace walki i pewnie niejeden nie pojdzie na bagiety ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@KAROO: odzyskanie pieniędzy jest w gruncie rzeczy proste i pewne, tyle tylko, że czasochłonne i upierdliwe.
Swoją drogą, ja też kupiłem na Allegro RN2 dla znajomego.
Przedłużało się to trochę (miał przyjść do 15 dni roboczych, skończyło się na 22), ale telefon przyszedł.
Wszedłem jakoś przedwczoraj w komentarze typka i widzę konto zablokowane, 25 negów za niedostarczenie przedmiotów, większość właśnie za Xiaomi :D
  • Odpowiedz
@WatchYourBack: czyli sie fartnelo, niewiadomo czy gosciowi sie cos stalo, czy mu sie znudzilo byc uczciwym :) a rownie dobrze konto moglo byc na slupa i mial od samego poczatku zle zamiary, cholera wie ;p
  • Odpowiedz
@KAROO: no wiem, ale sprawdziłem wszystko jak mogłem, działalność wtedy jeszcze istniała, facet wydawał się pochodzić gdzieś z krajów bałtyckich.
Telefon przyszedł i działa - więcej mnie w sumie nie interesuje ;)
Sporo komentarzy miał pozytywnych za SJx000 i akcesoria.
  • Odpowiedz
@WatchYourBack:
@KAROO: tak teraz przeglądam wykop i tak się składa, że to ja zamówiłem tego meizu i teraz nie wiem co robić? pieniędzy na razie nie wpłaciłem jednak aukcja troche jest podejżana. Napisze jutro do niego zkąd taka niska cena. Mimo wszystko jak coś to jaki telefon polecacie do 400 zł (może być używany)?
  • Odpowiedz
@Brukovf: poczekaj chociaz do wtorku z zaplata, moze allegro wykryje walek i zablokuje konto, generalnie masz 14dni na zaplate, ja bym sie wstrzymal albo w ogole nie placil, tez szukam meizu i tez najpewniej m2 mini, wydaje sie bardzo ok w tej cenie :)
  • Odpowiedz
@Brukovf: w razie czego jest Program Ochrony Kupujących - jeśli sprzedawca będzie próbował wydymać, zgłaszasz sprawę na bagiety, potem do Allegro i dostajesz zwrot kasy.

Nie pisz do niego z jakiego powodu taka niska cena - przynajmniej dla mnie takie pytanie jest bez sensu.
I tak jak mówi @KAROO - poczekaj parę dni z przelewem. Jeśli będzie miał konto zablokowane to sprawa sama się wyjaśni.
  • Odpowiedz