Aktywne Wpisy
Rinardo +151
Jak tam misie, płacicie za kobiety na pierwszych spotkaniach? Bo jak nie zapłacicie za damę, to ona oczerni Was na damskich grupkach ku uciesze innych. Mnóstwo kobiet ma przekonanie, że facetów trzeba doić, a spermiarzom to pasuje
#tinder #badoo #logikarozowychpaskow #zwiazki #redpill
#tinder #badoo #logikarozowychpaskow #zwiazki #redpill
brusilow12 +612
10 lipca 1943 roku, do kwatery lokalnego dowództwa UPA, został wysłany ppor. Zygmunt Rumel, jako emisariusz Rządu RP, w celu zahamowania rzezi wołyńskiej i uzgodnienia wspólnej z Ukraińcami walki z Niemcami. W geście dobrej woli Rumel, oraz przedstawiciel Wołyńskiej AK i woźnica, przybyli na rozmowy bez broni. Ukraińcy w "geście dobrej woli" rozerwali ich końmi.
#historia #iiwojnaswiatowa #rekonstrukcjakolorem #2wojnaswiatowa #wolyn #polska
#historia #iiwojnaswiatowa #rekonstrukcjakolorem #2wojnaswiatowa #wolyn #polska
#bekazprawakow #korwin #polityka #neuropa
@Sondokan: ta, bo wcześniej nikt nie wiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sermaciej: zgniłem :D
@an21: W tym roku były chyba pierwsze od dawna wybory, w których brak progu cokolwiek by zmienił. A i tak nie byłoby żadnego chaosu.
http://www.wykop.pl/artykul/2806507/wybory-krok-po-kroku/
@an21: i wtedy dalej nie przekroczyłyby progów naturalnych, bo miałyby poparcie rzędu 1% i dalej nic by się nie zmieniło
przykładowo jakoś Stonogę czy Brauna próg nie odstraszył od kandydowania
Edit: jeszcze kilkadziesiąt osób z 5 ugrupowań ZLewu
@an21: miałby 5 mandatów jakby przekroczył próg
a skąd założenie, że ktoś poza nim przebiłby próg naturalny? I że startowałby osobno?
chyba tak ze dwóch (Zandberg i ktoś tam jeszcze)
Bo tam jest więcej znanych osób, np. Bielan, Żalek, Kowal. Oni też mieliby szanse.
tego nie wiem. Ale ponieważ próg wyborczy istnieje, to startowanie osobno byłoby dla niego politycznym samobójstwem.
Jeszcze zapomniałem o ZLewie, który wprowadziłby dodatkowe kilkadziesiąt mandatów :F
Niechcący pominąłem część twojej poprzedniej wypowiedzi:
@an21: I w sumie to co to by zmieniło? Skoro teraz weszli (bo weszli, tak?)?
Toteż mówiłem, że to pierwsze wybory od dawna (dokładnie to od 10 lat), w których zniesienie progu wyborczego by mocno wpłynęło na Sejm. Ale na pewno nie wywołałby to chaosu takiego jak
@sermaciej: zwiększyło konsolidację na polskiej scenie politycznej. Gdyby weszli niezależnie, mogliby być opozycją.
Jasne, że by nie było. Polska demokracja jest zdecydowanie dojrzalsza, niż w latach 90-tych. Ale po co spowalniać proces dojrzewania likwidując próg? Jeśli próg jest zbyt restrykcyjny, zawsze można go zmniejszyć do tych 3-4%
@an21: i tak mamy taką gwarancję, przez istnienie progów naturalnych, które praktycznie tylko w Warszawie są niższe niż 5%
wątpię, ewentualnie odebraliby je ZLEWowi