Aktywne Wpisy
Kurkurka +220
Dałam się chłopowi na weekendowy wypad na ryby namówić i co, nie dość że cała przemokłam, on nic nie złowił to jeszcze na obiad herbate z szyszek gotuje ( ͡° ʖ̯ ͡°) i jaki zadowolony z siebie "hehe zobaczysz co to prawdziwy survival"
#wedkarstwo #bushcraft
#wedkarstwo #bushcraft
SlonskoBaba +18
Dojazdy do pracy i ekskursje.
No i w końcu po długich rozeznaniach i poszukiwaniach udało mi się kupić rower! Padło na Specialized Awol Comp 2014. Trochę zaryzykowałem biorąc w ciemno używkę, jednak opłacało się bo jest w super stanie.
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Całkiem inna klasa pojazdu ;) inna geometria i pozycja, co pewnie da się we znaki przy pierwszych długich dystansach. Muszę się ponownie nauczyć jeździć - wcześniej nigdy nie jeździłem z barankiem. Bardzo stabilne prowadzenie, większa zwrotność, ale to też kwestia przesiadki z kół 26 na 29 cali.
Na minus siła hamowania (w starym rowerze miałem hudraulikę,więc poprzeczka wysoko), jednak to jeszcze kwestia regulacji, podciągnięcia linek.
W przyszłości chciałbym dokupić jakiś szosowy komplet koł. No i oczywiście bagażnik i otorbowanie;)
Wołam @fixie bo trochę doradzał :)
#rowerowyrownik #ruszkatowice
@byczys: Co?
http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/archive/2014/awol/awol-comp-#specs
Awol jak każdy turystyczny rower, jest mega wygodny i komfortowy, zatem na Twoje dalekie eskapady będzie idealny. Baranka nie ma się co obawiać, większość czasu spędza się na górnych chwytach, na dolnym przy takiej geo będziesz pewnie tylko zjeżdżał.
A, jeszcze jedno
@trace_error: później coś powrzucam i będę wołał wtedy
@byczys: nazwałeś go już jakoś? Jeśli nie, to ochrzcij go ZORRO!
Fajoski taki cały czarny.
@faramka: jeszcze nie. Zależało mi by właśnie nie był pstrokaty i kamuflował się w podczas koczowania lesie :)
@fixie: Jak z tymi odwiedzinami? Mam się ciebie spodziewać? :)