Wpis z mikrobloga

@Mald: Z drugiej strony, po #!$%@? co wybory zmieniaja wyglad tych kart? Zawsze jest ta sama ordynacja wyborcza, wybory wygladaja identycznie, a i zawsze musza albo kolory kart zmienic,albo design, albo teraz #!$%@? dodali spis tresci w ogole tego nie zapowiadajac. PKW, jesli chodzi o ksztalcenie wyborcow w kwestii wypelniania kart przed wyborami dalo niesamowitego ciala.
@Mald: u mnie w większym okręgu, na 752 głosy, nie widziałem głosów na spis treści, nieważne były puste, kilka podwójnych skreśleń, było że ktoś się pomylił zamalował kratkę i gdzie indziej dał x, też taki leci jako nieważny, parę gdzie skreślano jak leci, ogółem 22 nieważne o ile dobrze pamiętam, dużo więcej nieważnych do senatu, mimo że to jedna kartka, ale tam był mniejszy wybór i jeden kandydat skreślony, okręg normalny,
@Coolek: zmiana wyglądu co rok rzeczywiście #!$%@?. ale nie tylko chodzi o karty. mnie np wkurza brak stałej daty wyborów (gdy nie spadają samoloty). zamiast ustalić np drugą niedzielę października zawsze są jakieś kalkulacje - jedna partia chce wcześniej, bo studenci są jeszcze w domu, druga później, z tego samego powodu, itd.
tak samo wkurza mnie np PIT, inny co roku, czy w kółko zmieniane inne formularze czy przepisy.