Wpis z mikrobloga

#programowanie
Czołem! Czy ktoś z mireczków miał już możliwość zaznajomić się z treścią książki @Gynvael? Wszedłem na stronę wydawnictwa PWN, a tam ocena książki to "4.54 (4016 ocen)". Czy znajdzie się ktoś kto jest w stanie odnieść się do treści książki? Jaki stopień zaawansowania w tematyce programowania, bezpieczeństwa itd.? Komu byście ją polecili?
  • 6
@KrzaQ2: @bolinoga: mają po prostu słabo zrobiony system oceniania. Wystarczy być zarejestrowanym na ich stronie, żeby móc oceniać książki. Chyba nie muszę mówić, że można po prostu założyć x kont i zaniżać komuś ocenę, albo zawyżać:P Ale co do tej książki to raczej można być pewnym, że jej treść będzie na bardzo wysokim poziomie. Wystarczy spojrzeć na dotychczasową działalność Gynvaela, a zakładam, że do książki przyłożył się jeszcze bardziej niż
@KrzaQ2: dzięki za odpowiedź. Musiałem pominąć dyskusje na mirko i wykopie, ale ostatnio sporo na głowie... Zostawiam linka dla innych: http://www.wykop.pl/wpis/14549443/dla-zainteresowanych-ping-1080p-sedziam-unstyle-or/ - tutaj chyba została poruszona większość kwestii związanych z książką.

@siwersss - dobrze wiedzieć na przyszłość, że PWN nie ma wiarygodnego systemu oceniania książek skoro najpierw ktoś zrobił bombę do ~2/5, a potem reszta wyciągała do ~4.5/5. Styczności z Gynvaelem nie mam zbyt dużej poza zerknięciem na kilka filmów z