Aktywne Wpisy
Często słyszałem, że jak ktoś nie chce mieć dzieci to po 25-26 roku życia "coś" w głowie przeskakuje i nagle chce je mieć. Czy coś ze mną jest nie tak skoro nic mi nie przeskoczyło? (oczywiście, że tak przecież mam konto na wykopie) Jak to wyglądało w waszym przypadku? Czy jest szansa, że coś mi jeszcze przeskoczy? #dzieci #zwiazki #antynatalizm
qwerty11 +203
#1z10 #polska #memy #przemyslenia
Mam ból dupy o to co się wyprawia po tym gdy przekozak Artur rozbił teleturniej 1z10. Te wszystkie memy na których się wyśmiewa gościa, jakieś wstawki już polityczne itd i całe to spier*olenie z grup na fb gdzie robi się z wygrywa przegrywa.
Nasze ubogie mentalnie społeczeństwo jest tak #!$%@? ze to się wylewa na każdym kroku nawet w tak prostej sprawie.
Przychodzi Artur z Olimpu i przynosi
Mam ból dupy o to co się wyprawia po tym gdy przekozak Artur rozbił teleturniej 1z10. Te wszystkie memy na których się wyśmiewa gościa, jakieś wstawki już polityczne itd i całe to spier*olenie z grup na fb gdzie robi się z wygrywa przegrywa.
Nasze ubogie mentalnie społeczeństwo jest tak #!$%@? ze to się wylewa na każdym kroku nawet w tak prostej sprawie.
Przychodzi Artur z Olimpu i przynosi
3.2 - 3.4V - 2szt.
3.0 - 3.2V - 3szt.
3.4 - 3.6V - 4szt.
Wszystkie mają 750mA
W najlepszym wypadku daje to:
29V / 6.3A
Pytanie jest czy istnieje możliwość uciągnięcia tego wszystkiego na jakimś jednym zasilaczu, czy rozdzielić to na 2?
Trochę się załamałem, bo mam 1x 12V DC / 5A i 1x 19.5V DC / 4.62A i niestety jakkolwiek by nie kombinować, to te 2 zasilacze nie dadzą rady pociągnąć wszystkiego (1 dioda za dużo), a używać 3 zasilaczy do 9 diod, to lekka przesada.
Macie jakieś pomysły? Z góry dzięki za propozycje rozwiązania mojej zagwózdki.
Tagi na ślepo, bo z komórki:
#pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #elektryka #elektryk #elektronika (?) #led #oswietlenie #zasilacze #zasilanie #prad
@chozi: czyli jakieś 180 Wat :D tyle co dwa moje laptopy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#nieznamsiealesiewypowiem
A czy nie mają tu zastosowania różnice wynikające z podłączenia szeregowego a równoległego?
@chozi: Nie zapomnijcie o rezystorze w każdej gałęzi.
@grzegorzLHT:
Serdeczne dzięki!
Powodzenia i jasności ;)
@grzegorzLHT:
@PamParampaM:
Panowie dziękuję bardzo za pomoc! Dziś już nie mam do tego głowy, natomiast jutro poczynię niezbędne obliczenia, wykonam rysunek schematu i żeby nie pisać do każdego z osobna skrobnę jakiś wpis i pozwolę sobie Was zawołać. Jeszcze raz dzięki i milego wieczoru !