Aktywne Wpisy
taka_sobie_ +235
Nie byłabym z tatusiem mającym już guwniaka choćby był 10/10 albo ostatnim facetem na ziemi. Dlaczego? Kilka z brzegu powodów:
- na dzień dobry jestem na drugim miejscu
- wiecznie musi mieć kontakt z byłą, jeżdżąc do dziecka widzi się z nią, pije kawkę i #!$%@? wie co jeszcze tam robią jak dzieciak pójdzie na drzemkę, ale ja oczywiście pewnie miałabym zakaz kontaktu z byłymi xD
- wieczne wtrącanie się byłej w
- na dzień dobry jestem na drugim miejscu
- wiecznie musi mieć kontakt z byłą, jeżdżąc do dziecka widzi się z nią, pije kawkę i #!$%@? wie co jeszcze tam robią jak dzieciak pójdzie na drzemkę, ale ja oczywiście pewnie miałabym zakaz kontaktu z byłymi xD
- wieczne wtrącanie się byłej w
BlackBlack +137
Wkurzyłem się.
Jestem na 3 roku ekonomii i wykładowca w ramach zaliczenia jednej części wykładu poprosił o przygotowanie soczystej prezentacji o różnych podatkach.
Jedni mieli VAT, drudzy CIT, trzeci dochodowy, a ja dostałem akcyzę. Słusznie stwierdził, że nie mają to być definicje, nudne zdania i tabeleczki, bo to już wiemy, tylko żebyśmy do tematu podeszli kreatywnie, poczytali, jak to wygląda w innych krajach na świecie, zrobili porównanie, znaleźli jakieś ciekawostki i przytoczyli
Jestem na 3 roku ekonomii i wykładowca w ramach zaliczenia jednej części wykładu poprosił o przygotowanie soczystej prezentacji o różnych podatkach.
Jedni mieli VAT, drudzy CIT, trzeci dochodowy, a ja dostałem akcyzę. Słusznie stwierdził, że nie mają to być definicje, nudne zdania i tabeleczki, bo to już wiemy, tylko żebyśmy do tematu podeszli kreatywnie, poczytali, jak to wygląda w innych krajach na świecie, zrobili porównanie, znaleźli jakieś ciekawostki i przytoczyli
Dramat-thriller z nutą horroru - trochę w stylu B-klasowych ekranizacji #stephenking (to tylko moje wrażenie, ale widziałem sporo filmów na podstawie jego twórczości).
Rodzina z dzieckiem jedzie na zimowe wakacje, ale na chwilę przed osiągnięciem celu popsują polowanie miejscowemu myśliwemu. To wydarzenie będzie miało dość poważne konsekwencje.
Samotni ludzie w zimowej głuszy kontra "zło". Reżyser wybrał wspaniałe miejsce na akcję filmu - uśpiona śniegiem natura pozwala skupić się wyłącznie na historii bohaterów, nic nie rozprasza, ale jednocześnie wiadomo, że "coś tu tylko drzemie". Dodatkowo czasami twórca pozwala widzowi oglądać świat z oczu 10-latka i jest to kapitalny pomysł. Myślę, że stąd się wziął "horror" w gatunku filmu, chociaż do końca nie można być pewnym, czy nadnaturalne emanacje nie są wytworem bogatego w wyobraźnie umysłu dziecka.
6/10 po prostu dobrze opowiedziana historia.
#film #ogladajzwykopem #horror
@crab_nebula: tzn jarał się tym filmem, czy w ogóle?
Również lubię "jego" filmy, raczej te zekranizowane do lat '90 włącznie: night flier, martwa strefa, sprzedawca śmierci, carrie.
Przeglądam jego profil i na podstawie jego twórczości nakręcono 141 filmów. Grubo. Ciekawe ile z tego się udało, nie licząc tych znanych?