Wpis z mikrobloga

Hej mirki,
buduje sobie portfel na GPW złożony ze spółek inforamtycznych nastawionych na cyfrową rozrywkę (głównie gry). Mam spisane takie spółki:
CIG (CI Games)
CDR (CD Project)
11BIT (11 bit studios SA)
FOR (Forever Entertaiment SA)
BLO (Bloober Team SA)
F51 (The farm51 Group SA)
VVD (VIVID Games SA)

coś jeszcze dołożyć? Podajcie jakiekolwiek nazwy jak znacie, oprócz powyższych mam także porcję drobnicy
na 1-3% wartości portfela złożoną póki co z :

MGS (Macro Games SA)
NGS ( Nicolaes Entertaiment Group SA)

#inwestycje #gielda
  • 10
@czarodziej_rynku: to jest jeden z portfeli, może źle to nazywam. Mam ochotę wejść w GPW w parę branż, ale naraz nie chce kupować pochopnie całego WIGU20 (czy też raczej WIG Banki z domieszką). Zresztą jak widać są tu spółki z GPW jak i newconnect. Jak branża pójdzie w dół to dokupię akcje na dołku. Nie wchodzę całym kapitałem naraz.
@szcz33pan: to chyba wszystkie polskie spółki growe notowane na naszej giełdzie. Rozumiem, że dopiero robisz listę firm i będziesz decydował na co wchodzisz? Bo osobiście już z żalem i tęsknotą patrzę na notowania CIG, pociągu bogactwa, który już odjechał.

Spółki growe, które bardzo bym chciał zobaczyć na warszawskim parkiecie:
1. Techland (chyba nie trzeba uzasadniać)
2. The Astronauts (tak z grubsza, każda ich gra zwraca się po miesiącu maks, teraz port
@sortris: lista w trakcie tworzenia, póki co kupiłem po 13% z listy nr 1 i łącznie 3% dwóch spółek z drugiej listy, na koncie demo rachunku maklerskiego. Zaraz zabieram się za szczegółową analizę. Do tej pory zajmowałem się głównie AT bo grałem na indeksy i waluty. Które parametry do analizy spółek polecasz? Spółki z tej branży są o tyle ciekawe, że WNIP (wartość niematerialna i prawna) jest trudna do oszacowania. Jak
@alan11: na Examobile (EXA) to obrót jest rzędu 100-300 pln. Nie jest to płynna spółka,
natomiast Jujubee to jakiś debiutant, zatem być może warty zainteresowania. Dopisuje je do mojej checklisty.