Aktywne Wpisy
JanLaguna +285
Ukraina skarży Polskę do Światowej Organizacji Handlu
Ukraina złożyła w poniedziałek skargi do Światowej Organizacji Handlu (WTO) na Polskę, Węgry i Słowację w związku z przedłużeniem przez te kraje embarga na ukraińskie produkty rolne - poinformowała ukraińska minister gospodarki Julia Swyrydenko w komunikacie.
Moim zdaniem to krótkowzroczna i skandaliczna decyzja Kijowa. W imię interesów oligarchów, Ukraińcy idą na gospodarcze starcie z Polską.
Tego już nie wytłumaczą żadne historie o "walce frakcji" w
Ukraina złożyła w poniedziałek skargi do Światowej Organizacji Handlu (WTO) na Polskę, Węgry i Słowację w związku z przedłużeniem przez te kraje embarga na ukraińskie produkty rolne - poinformowała ukraińska minister gospodarki Julia Swyrydenko w komunikacie.
Moim zdaniem to krótkowzroczna i skandaliczna decyzja Kijowa. W imię interesów oligarchów, Ukraińcy idą na gospodarcze starcie z Polską.
Tego już nie wytłumaczą żadne historie o "walce frakcji" w
saakaszi +341
1300 pelikanów wykopało "Trudne sprawy" z Ameryki. To co widzicie w tym znalezisku to tylko nagranie na potrzeby programu telewizyjnego/internetowego, dalsza część została ucięta. Wykopki myślą że to rzeczywistość.
https://wykop.pl/link/7215313/matka-do-nauczycielki-masz-uczyc-mojego-syna-historii-a-nie-zboczen
#neuropa #bekazprawakow #polska #lgbt #wykop #shitwykopsays #oswiadczenie #gorzkiezale
https://wykop.pl/link/7215313/matka-do-nauczycielki-masz-uczyc-mojego-syna-historii-a-nie-zboczen
#neuropa #bekazprawakow #polska #lgbt #wykop #shitwykopsays #oswiadczenie #gorzkiezale
buduje sobie portfel na GPW złożony ze spółek inforamtycznych nastawionych na cyfrową rozrywkę (głównie gry). Mam spisane takie spółki:
CIG (CI Games)
CDR (CD Project)
11BIT (11 bit studios SA)
FOR (Forever Entertaiment SA)
BLO (Bloober Team SA)
F51 (The farm51 Group SA)
VVD (VIVID Games SA)
coś jeszcze dołożyć? Podajcie jakiekolwiek nazwy jak znacie, oprócz powyższych mam także porcję drobnicy
na 1-3% wartości portfela złożoną póki co z :
MGS (Macro Games SA)
NGS ( Nicolaes Entertaiment Group SA)
#inwestycje #gielda
Spółki growe, które bardzo bym chciał zobaczyć na warszawskim parkiecie:
1. Techland (chyba nie trzeba uzasadniać)
2. The Astronauts (tak z grubsza, każda ich gra zwraca się po miesiącu maks, teraz port
Komentarz usunięty przez autora
natomiast Jujubee to jakiś debiutant, zatem być może warty zainteresowania. Dopisuje je do mojej checklisty.
@szcz33pan: a na MGames lecą miliony dziennie ( ͡º ͜ʖ͡º)