Wpis z mikrobloga

@bartula123: XD złamał przepisy, stracił prawko i zrobił to swoją głupotę XD państwo mu kazało jechać 113km/h?

Ten przepis zabierający prawko na 3 miesiące to jest majstersztyk i chwała za to, że to wprowadzili
  • Odpowiedz
@bartula123: Podsumował że to ci oni go krzywdzą bo z--------a 115km/h po mieście i wszyscy na około winni tylko nie on.
@CortesHernan: Ten przepis wcale nie jest debilny. To najlepszy przepis jaki wyszedł spod ręki polskiego ustawodawcy w ostatnich latach.
  • Odpowiedz
@bartula123: Może i w tym miejscu powinna być dalej 70, ale wg. tego kolesia to najlepiej jakby było żeby tam było ograniczenie co najmniej do 120. Wtedy na legalu mógłby sobie z---------ć 140km/h bo Łódź rozkopana i źle. A jak ma nie być rozkopana w czasie remontów. Gdańsk jeszcze 6-7 lat temu tez był rozkopany a teraz jazda po nim to bajka.
  • Odpowiedz
@bartula123: Swego czasu był tu mirek z wpisem ciekawym. Ma auto pewnie które wydrze 300km/h (nie wiem nie znam się) i mówił, że jak jedzie normalnie drogą to z przepisami i mijają go wszystkie auta i pewnie się śmieją. Napisał, że droga jest od jechania po niej a nie od z-----------a. Na drodze nie jesteś sam i masz szanować życie i zdrowie innych a nie chęć szybkiego przejechania z punktu
  • Odpowiedz
@pavulon78: Nie zgadzam się z Tobą. Pomogło na tydzień. Teraz ludzie dalej z----------ą. Na śląsku dużo osób pojechało zrobić prawko do Czech i teraz po prostu płacą mandaty bez kar typu odebranie prawka. Ludzie którzy muszą jezdzic samochodem w pracy stracą źródło dochodu. Z jednej strony mamy dziurawe drogi szybkiego ruchu i autostrady z pofalowanymi nawierzchniami (autostrada Bursztynowa A1) na których można niby jechac 140, ale ja osobiście zwalniam na
  • Odpowiedz
@Mamuts: Nie mówię że to niezgodne z przepisami, ale istnieją na polskich drogach takie miejsca stworzone idealnie pod mandaty. Pułapkę widzę w tym że jedziesz po głównej drodze 70 od iluś km i nagle 70 sie konczy i jest normalny zabudowany.
  • Odpowiedz
@tomzaw83: mam prawo jazdy już wiele lat. Znajomość przepisów nie zabrania ich krytykowania. Sam jeżdżę przepisowo 50 tam gdzie 50. itd. nawet żona mnie pogania że tak jeżdżę ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Przeczytałeś dwa posty i osądziłeś, że szukam wszędzie pułapki. Nieźle.
Uważam po prostu że ten przepis nie pomógł i że na naszych drogach są miejsca idealne do nabijania statystyk policyjnych mandatami.
  • Odpowiedz
nagle 70 sie konczy i jest normalny zabudowany.

@CortesHernan: A jak ma się kończyć? W radio mają ci śpiewać, że uważaj, bo kończy się 70 i mają stać półnagie hostessy z wymalowanymi na dupie cyferkami 50?
Jak nie ogarniasz drogi, po której jedziesz to nie nadajesz się na kierowcę. Niestety, nie każdy powinien mieć prawo jazdy.
  • Odpowiedz
@Analityk: Tu nie chodzi o ogarnianie drogi. W tym przypadku ustawa jest kiepska. Wszyscy znają przepis o tym, że znaki obowiązują do skrzyżowań, ale ja np. nie wiedziałem że rozwidlenie jest traktowane jako skrzyżowanie. Takie rozwidlenie jak na filmie nie powinno kasować znaku, bo tam nie ma dróg, które "dochodzą" do tej którą jedzie ukarany kierowca. Nie widzę sensu by takie rozwidlenie było wrzucane do jednego wora ze skrzyżowaniami pod
  • Odpowiedz
nie wiedziałem że rozwidlenie jest traktowane jako skrzyżowani

@CortesHernan: Mam nadzieje, że nie masz prawa jazdy. To było na kursie, a ta plakietka to zaświadczenie o tym, że wiesz co to jest rozwidlenie dróg, co się z tym wiąże i potrafisz się do tego dostosować a nie jakiś gównoplastik który należy się jak powietrze.

skrzyżowaniami pod kątem 90 stopni.

No mam nadzieje, że nie masz, ale poucz się zanim zaczniesz
  • Odpowiedz