Wpis z mikrobloga

Mirki jest taka sprawa, ogólnie nie mieszam się w takie akcje, bo z lenistwa wolę stać z boku, ponieważ wiem, że ktoś prędzej czy później zareaguje. Jednak, gdy zauważyłem, że w akcje przeciwko temu podłemu zachowaniu zaangażowała się moja przyjaciółka, która w nieszczęśliwym wypadku straciła oboje rodziców i sama ledwo przeżyła, postanowiłem działać. Na początku nie wiedziałem o co chodzi, ale poczytałem i już wiem. W skrócie, chłopak przez szykany w szkole popełnił samobójstwo, a teraz jakiś dureń stworzył taki profil na fejsbuku. Proszę, każdego kto chce pomóc, aby zgłosił ten profil w celu jego usunięcia. Z góry dziękuję.
#wykopefekt #pomocy #policja
  • 13
@Erimar: nie znam się dokładnie na tych sprawach, ale jak ze screenów chcesz uzyskać jakąkolwiek informację na temat osoby, która to utworzyła i prowadzi? Nikt się tam przecież personalnie nie podpisał
@MarianKolasa: ważne, żeby zachować link do fanpejdża nawet jak usuną, na wniosek policji fejs pewnie udostępni, bo jak wiemy oni tak na prawdę wszystkiego od razu nie kasują, przez jakiś czas to nadal jest na ich serwerach dostępne o ile nie na zawsze
@Erimar: Policja gówno z tym zrobi. Facebook nie udostępni danych a nawet jeśli udostępni to pewnie fp jest z fejkowego konta.
Tej dramy już nie zatrzymacie bo co raz więcej osób zaczyna o nią buldupić (wysyp stron nawołujących do zgłaszania).
Trza było zignorować
@sensu: Ogólnie widzę, że dzieciak który to założył zmienił profilowe, że niby policja przejęła fanpejdż. Pewnie się trochę przestraszył, a jak nie to na pewno gimby bo przestały lajkować, a strona pewnie jeszcze będzie wisieć.