Wpis z mikrobloga

Mireczki proszę Was o pomoc w imieniu Kamila :)
Kamil, to 15 letni chłopak mieszkający nieopodal mnie. Kamil to osoba, która nie usiedzi w miejscu.Spędza aktywnie czas jeżdżąc (co jest jego pasją) wyczynowo na rowerze, rolkach, czy hulajnodze. Pamiętam kiedy przyszedł do nas na mecz, graliśmy na orliku a że brakowało nam jednej osoby , dołączył do drużyny przeciwnej.Mimo iż był sporo młodszy od nas, radził sobie świetnie, robił obrońców jak dzieci, i strzelał mnóstwo bramek.
Niestety, wszystko to przyćmiła choroba, którą zdiagnozowano u niego nie tak dawno.Nowotwór pnia mózgu (glejak).
Choroba na początku dawała dość dziwne obajwy, Kamil zachowywał się jak by był pod wpływem alkoholu (problemy z równowagą), jąkał się, miał problemy z przełykaniem pokarmu.Lekarze zdiagnozowali najgorsze :C
Teraz Kamil porusza się na wózku, i szczerze powiedziawszy, nie jest kolorowo ;cc Rodzina też nie dysponuje wystarczającymi środkami, aby w pełni przeorganizować swoje życie. Robią wszystko co w ich mocy, ale jednak potrzeba funduszy.
Bardzo Was proszę, bo wiem że w Wykopie siła , nawet jeśli nie macie zamiaru wpłacać pieniążków, nagłośnijmy tą sprawę, niech więcej ludzi się o tym dowie.Kamil walczy dalej mimo wszystko, pomóżmy mu i jego rodzinie ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Utworzyłem znalezisko z prośbą o wykop efekt tutaj LINK
A tutaj także bezpośredni link do Fundacji, tam też można zaczerpnąć więcej informacji na temat całej sprawy
FUNDACJA ISKIERKA- KAMIL GARWOL

Bardzo proszę Mireczki, zróbmy coś,pomóżmy chłopakowi ! Nagłośnijmy sprawę, niech wszyscy nas usłyszą ! Zróbmy to dla Kamila ! :)

#pomoc #wykopefekt #wykop #wydarzenia #dabrowagornicza #feels
  • 1
  • Odpowiedz