Wpis z mikrobloga

MIRKI I MIRABELE, zaraz będe miał rozmowę o prace jako asystent geodety w #kanada , jak się powiedzie to nie ma bata żebym tutaj nie został na dłużej. Jak nie, trzeba będzie czekać i kombinować dalej. Jaram się tym jak pochodnia, chociaż pewnie będzie dupa.

#emigracja #pracazagranica #praca
  • 14
  • Odpowiedz
@buking: Mam iżnyniera, robiłem zaocznie i pracowałem w trakcie przez ponad 4 lata. Tutaj to przypadek, rozwoziłem CV i sie po kilku dniach odezwali. W sumie to będzie już druga rozmowa u nich, bo pierwszą miałem jak dawałem cv.
@LazienkaJestZamknieta: dzięki, izolowanie też mi sie podoba, ale to praca na krótką mete, bo ile można to robić.
@Linds Dzieki
  • Odpowiedz
@byrdi: w jakieś jestes prowincji i jak długo tu jesteś, szkoda że nie uderzyłeś np do Manitoby, znacznie łatwiej tutaj zostać względem innych prowincji .
  • Odpowiedz
@thexter Edmonton
@gruby007 Wiem, ale każdy mi odradzał przyjazd tam, w lecie +40, w zimie -40 to norma. Mówili, że mniej pracy. Prościej zostać jeśli chodzi tylko o nominacje prowincji, na programach federalnych nie jest aż tak ważne gdzie bedę mieszkał.
  • Odpowiedz
@byrdi : no fakt, Winnipeg to nie jest raj, ale mnie sie bardzo tutaj podoba :) Ważne aby na końcu móc zostać tutaj na dłużej niż przewiduje IEC i tego sobie możemy życzyć :)
  • Odpowiedz