Wpis z mikrobloga

Program ekonomiczny Kukiza:
zadzwonić do Sadowskiego albo Gwiazdowskiego i zapytać jak się stymuluje gospodarkę
( ͡° ͜ʖ ͡°)
24 m 15 s

Ja nie jestem ekonomistą. Od tego jest Centrum im. Adama Smitha. Gdybym miał czymś takim kierować [gospodarką] biorę Sadowskiego czy Gwiazdowskiego i pytam co Ty byś zrobił. On mówi to to to i to.

Mam zadzwonić do Sadowskiego, żeby on przyszedł i powiedział co?

#kukiz #pawelkukiz #polityka #4konserwy #4kuce #neuropa #wybory #wyboryprezydenckie #wyboryprezydenckie2015
franekfm - Program ekonomiczny Kukiza:
zadzwonić do Sadowskiego albo Gwiazdowskiego ...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja nie jestem ekonomistą. Od tego jest Centrum im. Adama Smitha. Gdybym miał czymś takim kierować [gospodarką] biorę Sadowskiego czy Gwiazdowskiego i pytam co Ty byś zrobił. On mówi to to to i to.

@franekfm: Bardzo rozsądne zdanie, nie wiem co wzbudziło Twój śmiech.
Równie dobrze na pytanie "co byś zrobił gdybyś miał chorą nerkę" najlepszym rozwiązaniem byłoby zwrócić się do specjalisty lekarza.
  • Odpowiedz
Bardzo rozsądne zdanie, nie wiem co wzbudziło Twój śmiech.

@surlin: no ale dokładnie tak powinno być! Władza wykonawcza to powinni być technokraci! Taką ścieżką chce iść np. KNP!
  • Odpowiedz
@grzegorz-zielinski: dobrze, że jest szczery i wie, że są rzeczy na których się nie zna ale ma kolegów, którzy się dobrze na tym znają. Władza ustawodawcza ma być rozdzielona od wykonawczej.
Bycie premierem polega na tym, że jesteś nadzorcą i trzymasz krótko za ryj wszystkich ministrów.
  • Odpowiedz