Program ekonomiczny Kukiza: zadzwonić do Sadowskiego albo Gwiazdowskiego i zapytać jak się stymuluje gospodarkę ( ͡°͜ʖ͡°) 24 m 15 s
Ja nie jestem ekonomistą. Od tego jest Centrum im. Adama Smitha. Gdybym miał czymś takim kierować [gospodarką] biorę Sadowskiego czy Gwiazdowskiego i pytam co Ty byś zrobił. On mówi to to to i to.
…
Mam zadzwonić do Sadowskiego, żeby on przyszedł i powiedział co?
Ja nie jestem ekonomistą. Od tego jest Centrum im. Adama Smitha. Gdybym miał czymś takim kierować [gospodarką] biorę Sadowskiego czy Gwiazdowskiego i pytam co Ty byś zrobił. On mówi to to to i to.
@franekfm: Bardzo rozsądne zdanie, nie wiem co wzbudziło Twój śmiech. Równie dobrze na pytanie "co byś zrobił gdybyś miał chorą nerkę" najlepszym rozwiązaniem byłoby zwrócić się do specjalisty lekarza.
@grzegorz-zielinski: dobrze, że jest szczery i wie, że są rzeczy na których się nie zna ale ma kolegów, którzy się dobrze na tym znają. Władza ustawodawcza ma być rozdzielona od wykonawczej. Bycie premierem polega na tym, że jesteś nadzorcą i trzymasz krótko za ryj wszystkich ministrów.
zadzwonić do Sadowskiego albo Gwiazdowskiego i zapytać jak się stymuluje gospodarkę
( ͡° ͜ʖ ͡°)
24 m 15 s
#kukiz #pawelkukiz #polityka #4konserwy #4kuce #neuropa #wybory #wyboryprezydenckie #wyboryprezydenckie2015
@franekfm: Bardzo rozsądne zdanie, nie wiem co wzbudziło Twój śmiech.
Równie dobrze na pytanie "co byś zrobił gdybyś miał chorą nerkę" najlepszym rozwiązaniem byłoby zwrócić się do specjalisty lekarza.
@surlin: no ale dokładnie tak powinno być! Władza wykonawcza to powinni być technokraci! Taką ścieżką chce iść np. KNP!
@surlin: to, że większość Polaków niestety tego nie rozumie!
I nie śmiech tylko żałość w sercu z tego właśnie powodu #mojkrajtakipiekny
Bycie premierem polega na tym, że jesteś nadzorcą i trzymasz krótko za ryj wszystkich ministrów.
@MikoBalagany: przecież to napisałem w jednym z pierwszy komentarzy!