Wpis z mikrobloga

@Visher: dawno dawno temu nosiłam takie Mamie do pracy na drugie śniadanie - w bułce albo w cieście francuskim. Fajne to było, a w pracy Mamy zazdrość motzno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Niebieskowaty: daliśmy 200 stopni w środku piekarnika bez termoobiegu, to bułki dość mocno się spiekły, a jajko nie ścięło się w pełni - coś z tym trzeba zmienić.
a i jeszcze dwie bułki w miejscu gdzie najbardziej piekarnik grzeje, to w nich zrobiła się twarda skorupka z jajka, jak plastik :)

@dymson: na żywca
bułki dość mocno się spiekły, a jajko nie ścięło się w pełni - coś z tym trzeba zmienić.

a i jeszcze dwie bułki w miejscu gdzie najbardziej piekarnik grzeje, to w nich zrobiła się twarda skorupka z jajka, jak plastik :)


@Visher: eee? to po co ten wpis? :D dopracuj przepis może. Ja bym spróbował z patelnią.
@Visher: O MAMO, UWIELBIAM. Trochę czasu zajmuje zanim jajo się ładnie zetnie w piekarniku ale smak wynagradza

trzeba tylko kilka prób, żeby dobrze dobrać temperaturę i czas robienia. jajo chyba lepiej rozbełtać i tak wlać, co pozwala uniknąć zrobienia się skorupy