Wpis z mikrobloga

W sumie to dobry tydzień mi się szykuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W piątek dochodzi do mnie darmowy nowiutki #kindle Paperwhite, który wytargowałem od #amazon support chat
http://www.wykop.pl/wpis/10964574/czy-to-nie-jest-piekne-chwalesie-wygryw-amazon-kin/

W poniedziałek w końcu odbieram #htc One E8 od #play po baaardzo długim oczekiwaniu na niego. Generalnie zdobyć telefon jaki chcesz w #play jest wyzwaniem xD Kto próbował ten wie. I nie. Nie chciałem M8 bo aparat i wygląd jakoś do mnie nie przemawia.

No i od poniedziałku zacznie się też mój nowy abonament przy 20zł miesięcznie na firmę otrzymuje nielimitowane smsy, mmsy i rozmowy do wszystkich sieci a do tego internet LTE również bez limitu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Internet tylko przez pierwsze 8 miesięcy, ale nie płaczę bo później mam 30GB LTE miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A no i przez pierwsze 8 miesięcy nic nie płacę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba umieć się targować.

Dostałem dzisiaj również tablet od przedstawiciela pewnej sieci handlowej i zastanawiam się co z nim zrobić, ale zawsze to tablet do przodu nie;-)

Niby wszystko super, ale wciąż się zastanawiam co się może teraz #!$%@?ć bo nie może być tak cały czas nie?

#chwalesie #wygryw #nocnazmiana #dobrapassa
źródło: comment_mG5iEYH0sv7W7uyy1fBhTqe7ieXMfy5D.jpg
  • 25
No i od poniedziałku zacznie się też mój nowy abonament przy 20zł miesięcznie na firmę otrzymuje nielimitowane smsy, mmsy i rozmowy do wszystkich sieci a do tego internet LTE również bez limitu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Internet tylko przez pierwsze 8 miesięcy, ale nie płaczę bo później mam 30GB LTE miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A no i przez pierwsze 8 miesięcy nic nie
@Cripex: no i to jest to co mówiłem, po 8 miesiącach placisz 99zl (a nawet 109zl bo widzę, ze z modemem wziales), od 1 miesiąca te 20zl za telefon. Karta od internetu jest zawsze w tej ofercie, to nie jest kwestia dorzucenia.

To zwykla oferta, tak jak @pomarange pisze, nie ma możliwości targowania się.
@Krupier: No dobra, ale w T-Mobile płaciłem za każdy telefon 50zł, a miałem limity i bez internetu i bez 8 miesięcy i bez darmowych SMS do wszystkich ;-)

A telefon mam dopłatę zamiast 650zł jak jest w liczniku to 199zł.
@Cripex: no ok, ja chce tylko byś miał świadomość tego, ze będziesz za 8 miesięcy płacił za te wszystkie numery 109zl netto + ew. koszt telefonu, który ponosisz od razu (czyli te 20zl chyba, ze wziales jeszcze więcej telefonów).
@Cripex: i żebyś miał świadomość tego tez, ze targowania nie ma. To zwykłą oferta doradców biznesowych. Wszelkie upusty może on ci dac na cenie samego telefonu, ale tutaj tez obowiązuje go cennik wiec jeśli daje ci rabat na cenę telefonu to dokłada po prostu z własnej kieszeni bo i tak prowizja z umowy mu to pokryje.

Ceny taryf są nienegocjowalne.
@Cripex: oferta sama w sobie jest bdb, ale z twojego wpisu wynikało jakobys płacił za to wszystko 20zl i to z telefonem, a tak po prostu nie jest, pominales istotne fakty. ;)
@Cripex: i to jest najważniejsze. Ale ludzie maja straszny problem z tym, ze oferta nie jest "specjalnie dla nich". Kiedyś miałem klienta, który płacił za kilka numerów z 400zl. Zaproponowałem mu to co ty dostales, obnizylby rachunki o 280zl spokojnie z czego pół roku free (tak maja w salonach). Nie wziął bo to przecież oferta "dla każdego z ulicy a on jest juz w Play milion lat i chce cos specjalnego".