Aktywne Wpisy
Raum +415
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +89
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
a moja juz ex jest tak przesiaknieta mamą że masakra. ma zaraz 21 lat a ma zakazy i nakazy do których się stosuje. jej mama sądzi że odpowiednią maxymalną godziną do spotkań jest 20. więc co robiła ex? jechała sobie przed 20 do domu. sporadycznie później. ja do jej domu nie rpzyjezdzalem bo czulem sie tam jak intruz.
co teraz ona wolała zrobić? rozstac sie ze mna niz przejrzeć na oczy i zobaczyc ze rodzice niszczą jej zycie. a ona 'nie chce ich za wrogów więc niestety nic nie zrobi'. mydliła mi oczy nie raz że to się zmieni, że ona się im postawi. a wczoraj wyszło jak wyszło.
do tego powiedziałem jej mamie wszystko, nawet jak ich nie ma, jak nie patrzą zgodnie z ich teorią czego oczy nie widzą tego sercu nei żal, my robimy wszystko, spaliśmy spac bedziemy. uprawiamy s--s (a po co to na co to komu przeciez to dziecko z tego wychodzi). jej mama się na nią obrazila i od 2 dni sie nie odzywa (za to ze corka jest dorosła mozna powiedzieć)
jest mi tak k------o przykro bo wiem ze tkwilem w bagnie ale kocham ja i kochalem ja nad zycie, bylem mily i dalem jej wszystko. nie wiem juz co robic, jest mi tak smutno ze najchetniej przelezalbym caly dzien i przeplakal, widzac ze jej na mnie nie zalezy. stracilem tyle czasu i tyle uczuć. nie chce plusow na pocieszenie ale chcialem sie po prostu wyżalic i ostrzec ze nie warto wchodzic w zwiazek z kims kto na piedestle stawia uczucia rodziców a nie nasze wlasne...
#zwiazki #rozstanie #rozowepaski #tesciowa #gorzkiezale
( ͡° ͜ʖ ͡
@bemo: dobry m--f nie jest zły. Ile w skali 1-10 ma córka a ile matka?
@Blaskun: no jak nigdy sie z Toba zgadzam. Mase znam osób, które takie "urwanie" przeżywały i to w róznym wieku (tak gimbazjalnym jak i pod 30tkowym). I tyle co widze to powiem, ze im mocniej rodzice cisneli tym wieksza imba przy "urwaniu" była
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@bemo: syndrom sztokholmski ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wybrala rodzicow a nie Ciebie wiec nie probuj do niej wracac.
(╥﹏╥)
Przeproś ją chociażby na kolanach i wróć, a wtem