Wpis z mikrobloga

poproszę o linki, nazwy lub zrzuty ekranu aplikacji Microsoftu na Windows Phone lub części tego systemu, które irytują Was swoim wyglądem i/lub zachowaniem.

dobre przykłady to:

1. ostatni redesign OneDrive;

2. aktualna aplikacja Microsoft Health;

3. ustawienia systemu.

zbieram się do napisania krótkiego manifestu na ten temat i puszczenia tego w świat.

#bojowkawindowsphone #windowsphone #michalkosecki
  • 22
@michalkosecki:

bo ja chce ponarzekać na:

1. pocztę, sklep i wszystkie inne aplikacje windy oparte na tym samym schemacie grafiki. kafelki się rozłażą, migają, wchodzi jeden na drugi, zamieniaja się miejscami z innymi, losowymi po najechaniu myszką

2. konieczność instalowania dodatkowego oprogramowania do łączenia się z telefonami z Windows Phone. żeby przesłać parę plików z Lumii 820 musiałem ściągać i instalować zune. użyłem tego raz.

3. SKYPE. wiem, że mogę go
2. konieczność instalowania dodatkowego oprogramowania do łączenia się z telefonami z Windows Phone. żeby przesłać parę plików z Lumii 820 musiałem ściągać i instalować zune. użyłem tego raz.

@woyteczek: Dalej raczej nie ma sensu czytać Twoich wypocin. Zune było potrzebne tylko do telefonów opartych na Windows Phone 7.X. Telefony z WP8.X automatycznie łączą się w trybie MTP i nie potrzeba żadnych sterowników (na W7 i W8, na XP coś tam trzeba
@michalkosecki:

beznadziejna apka Muzyki, mam miliard albumów "nieznany album" chociaż Windows Media Player prawidłowo zrzuca to wszystko to jednego katalogu

Kontakty - aplikacja gdzie jest wszystko i nic. Po połączeniu z fb przestała się synchronizować poczta i kalendarz.

a tak poza tym to SUPER SYTEM KURKO :P
@woyteczek: Cos chyba masz nie tak z systemem, jakie kafelki Ci się rozjeżdżają? Co Ci mruga? Używam 8/8.1 od kiedy sie pojawiło i nigdy nie mialem problemów.

Lumia 820 nie wymaga żadnego dodatkowego oprogramowania do przesyłania plików.

Skype jest pełnoekranowy jak i wszystkie aplikacje modern ui, a jesli Ci to przeszkadza to przesuń okno na jeden z boków ekranu i będziesz miał taki rozmiar jak chcesz.

Zamiast pytać o te aplikacje
@michalkosecki: Appka Muzyka (wiem, powtarzam się) ostatnimi czasy jest tragiczna.. Kopiuje mi puste albumy z dupy bo ma taki kaprys - Nieznany album x ileś.. Skąd to się bierze, nie wiem.. Wygląd sam w sobie jest ok.
@lord_pl: to że Ty nie miałeś z czymś problemu, to nie znaczy, że on nie istnieje. Jak znów zauważę błędy z grafice poczty albo sklepu to Cię zawołam. ;) używam w tej chwili drugiego komputera z win 8 / 8.1. wcześniej problemów z grafiką nie miałem. też się zdziwiłem kiedy moje adresy mailowe i same wiadomości zaczęły przemieszczać się po listach.

Telefon nie był mój więc nawet nie zaglądałem do ustawień
@woyteczek: zgadza się, to ze ja nie miałem z tym problemu, to nie znaczy ze go nie ma, jednak brzmi to co piszesz bardzo dziwnie, wielu znajomych czy członków rodziny używa Windows 8/8.1 i nigdy i na wielu sprzetach nie spotkałem się z czymś takim. Jeśli problem się u Ciebie pojawi ponownie, pisz śmiało, chętnie pomogę.

Co do telefonu, to nie wiem czyj on był i nie ma to znaczenia, wystarczyło