Coraz lepiej mi idzie. Następnym razem musowo jakaś surówka. Mięsko to Black angus z Lidla. Pewnie na zwykłą obróbkę miałoby za mało tłuszczu, ale w SousVide wychodzi bardzo dobre. Jednak 55'C to idealna temperatura.
Na ten moment robię tak że ciasta robię na 2 pizze. Mieszam wszystkie składniki, wyrabiam ciasto i trzymam je od 1 do kilku dni w lodówce, w naoliwionej misce. Dopiero jak chcę uszykować pizzę do wypieku to wtedy porcjuję ciasto i zostawiam w temperaturze pokojowej na conajmniej 30min. Jeżeli drugi placek ma być kiedy indziej to połowa
Dzień dobry smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
#zalesie ##!$%@? No jakże sie #!$%@?łem... obok bloku w ktorym mieszkam jest taki w pyyyuyuute wielki parking sklepowy. Czesciowo jest pod sklepem a czesciowo pod chmurką. Byl wiec wygodnym miejscem do parkowania dla mieszkancow bloków okolicznych, a że był jak pisalem w pi**zde wielki to nigdy nie zdarzylo sie tak zeby nie bylo miejsca do zaparkowania dla klientow. Zwlaszcza ze mieszkancy raczej parkowali auta pod chmurą blizej blokow wiec cala zadaszona
@waclaw-jasinski ktoś z bloku #!$%@? 3 razy parkomat i właściciel sklepu stwierdzi że mu się nie opłaca serwisować i zawinie. Nieraz widziałem parking pod sklepem który częściej niedziałał niż działał aż ostatecznie wracał do bezpłatnego
A więc nagrałem mieszanie sałaty metodą sejsmiczną zaproponowaną ostatnio przez @moll Generalnie wykonanie eksperymentu było ubogie, nie odwzorował on dokładnie omawianych w poprzednim wpisie warunków, ale nie będę go powtarzał, więc dla spokoju przyznaje, że nie miałem racji. Mimo wszystko, uważam, że gdybym faktycznie wypchał bardziej miskę to efekt byłby gorszy, bo był spory luz, wyczuwalny podczas telepania. Do tego jak skończyłem nagrywać i zacząłem jeść to i się okazało, że nie
✨️ Obserwuj #mirkoanonim Od czerwca 2023 schudłem około 40 kg. To jeszcze nie koniec bo do celu brakuje mi 6 kg. W końcu dzisiaj mogłem sobie przymierzyć kupione koszulki w normalnym sklepie które na mnie pasują od strzała i jestem mega przeszczęśliwy bo mogę kupować ciuchy które mi się mega podobają, jest gorąco, a ja się nie pocę jak świnia ludzie w pracy mi mówią, że wyglądam lepiej. Jest motywacja na zgubienie
@matti-nn jeżeli będziesz myślał w kategoriach "jestem na diecie" i "nie jestem na diecie" to nigdy nie utrzymasz pożądanej wagi. Tak jak Pan Testo mówił. Możesz nawet i samą czekoladę #!$%@?ć ale w odpowiednich ilościach i będzie dobrze
Możecie polecić jakieś zwykłe, białe t-shirty? Co roku kupuję zapas nowych Fruit od the loom ale teraz produkują taki badziew który pruje się już po pierwszym praniu :/
@Kapitan_Wie_Wszystko nie mam suszarki. Nie doświadczyłem kurczenia się w praniu. Co do proporcji mi pasują. Noszę XL, lubię jak koszulka jest nieco luźniejsza. Skoro nie te to poleć coś konkretnego
Hej, parę miesięcy temu zauważyłem, że moja piwnica znajduje się idealnie pod moim mieszkaniem (mieszkam w bloku). Pomyślałem sobie, że mógłbym zrobić dziurę w podłodze i dobudować schody, dzięki czemu zwiększyłbym metraż mojego mieszkania. Niestety pojawił się pewien problem, a mianowicie by uzyskać od współdzielni zgodę na przebudowę potrzebuję zgody wszystkich mieszkańców bloku. No i prawie wszyscy się na to zgodzili oprócz sąsiada który mieszka tuż pode mną (mieszkam na pierwszym piętrze)
Hiacynta to snobistyczna pani w sile wieku mieszkająca na angielskim przedmieściu ze swoim mężem. Jej jedynym życiowym celem jest wejście w wyższe sfery i mogłaby tego dokonać po trupach.
Czy polecam? Normalnie chyba nigdy bym nie ruszył, nawet kijem i jakbym miał polecić moim kumplom metalom to chyba na koncerty bym
Coraz lepiej mi idzie. Następnym razem musowo jakaś surówka. Mięsko to Black angus z Lidla. Pewnie na zwykłą obróbkę miałoby za mało tłuszczu, ale w SousVide wychodzi bardzo dobre. Jednak 55'C to idealna temperatura.