#bielskobiala #pieczzwykopem #gotujzwykopem Gdzie w BB kupię mąkę chlebową 750? Kończy mi się powoli zapas gdzieś w necie kupiony i pomyślałem że może stacjonarnie będzie gdzieś taka dostępna.
#torrent Czym najlepiej ściągać ? Kiedyś używałem utorrent ,ale ponoć słaby jest. Nie chce ściągać gier , filmów , etc. Szukam kilku starych dokumentów i książek i głownie do tego jest mi potrzebny.
#retrogaming Mirki ile można "krzyknąć" za praktycznie nową konsolę R36S ze zmienioną karta pamięci na Sandisk 64GB ( karta też nowa), system : ArkOS z lutego 2024 , gry z kolekcji Tiny Best : https://archive.org/details/tiny-best-set-go
#auta #samochody #paliwo #benzyna Kurczę ,nie wiem czy nie mieli racji ci którzy mówili/pisali o tym ,że ta nowa E10 to syf... Zaczynam się z nimi zgadzać. Przez kilka ostatnich miesięcy zapisywałem sobie przebieg oraz to ile paliwa średnio spalała moja fabia. Do czasu aż zalałem to gówno E10 , spalanie średnie miałem na poziomie 7,5-7.7 l/100km , na pełnym tankowaniu mogłem spokojnie zrobić 550-570km. Trasa cały czas ta sama - głownie
@vieniasn: Pewnie tak samo by skończył na E5 i to nie paliwo, a UPG zabiło silnik. Ewentualnie jakaś inna nagła usterka też nie związana z przypadkowym zalaniem E10.
#retrogaming Cześć ! Na dniach wpadnie mi w łapy R36S i mam kilka pytań : - Czy na jednej karcie SD mogę zainstalować system i gry ? Czy trzeba jednak dwóch osobnych kart? - Jaką kartę / karty najlepiej zakupić do tej konsolki (ponoć te ,które są dostarczone razem z konsolą są do dvpy). - Skąd pobierać romy ? Widziałem na tagu coś takiego jak "best of tiny games" ,ale tam nie
#gotujzwykopem #gotowanie #sousvide @bigasslover - takie to wyszło Skóra nacięta i natarta solą , od strony mięcha sól , pieprz , tymianek i skórka pomarańczy. Podane z ryżem i sosem pomarańczowym. Taka kaczka dziś wpadła na obiad :
#gotujzwykopem Mirki mam pytanie : Czy robił już ktoś z was filet z piersi kaczki metodą #sousvide ? Chcę zrobić tak : 1.Skórę na piersi ponacinam w gęstą kratkę ,a następnie natrę to solą, od strony mięsa będzie sól, pieprz i jakieś zioło ,prawdopodobnie tymianek. 2.Całość do worka i w próżnię i na 2 godziny w temp. 57st.C 3.Po tym czasie wyciągam kaczkę z worka, osuszam i kładę skórą do dołu na