Wpis z mikrobloga

@biczplis: U mnie tez dzisiaj żeberka bbq, micha mi się cieszy od wczoraj jak je kupiłem.

Jak ten sos Jacka? Ja testowałem mnóstwo sosów, a w PL ciężko o dobry. Roleski BBQ ostatnio u mnie na topie - smak/cena 8/10.

Ja preferuje te przednie części żeberek - krócej się robią i mięso
  • Odpowiedz
@Marcinowy: W tym wypadku chodzi o melasy, które są w takim cukrze - to jest jeden z głównych "smaków" BBQ.

@bedzieboruta: 60 min to trochę krótkie pieczenie - jak robiłem ostatnio to siedziały 6 godzin :)
  • Odpowiedz
@biczplis: Ok, ja kupuje w kuchniach świata, ale to jest tak wspaniała przyprawa, że dobrze byłoby mieć bardziej ekonomiczne źródło.

Btw. jak lubisz BBQ to polecam jeszcze liquid smoke - ekstrakt z dymu jadłoszyna. Świetnie nadaje właśnie takiego wędzonego aromatu.
  • Odpowiedz