Wpis z mikrobloga

Jak już pisałem zaraz mam robić format. Przy okazji chcę dorzucić do laptopa dysk SSD i postawić na nim nowego Win8.1. Mam dwie kieszenie. Pierwszą, w której teraz siedzi HDD z obecnym systemem i drugą wolną. Plan jest taki, że w pierwszą wkładam SSD, a w drugą stare HDD. Na SSD system,a na HDD mają być tylko pliki.

Mam w związku z tym takie pytanie co do instalacji systemu. Czy będzie dobrze jak wsadzę oba dyski w swoje gniazda i wtedy odpalę z USB instalator Windwsa? Chodzi o to czy instalator wykryje je oba i czy będę mógł na raz zainstalować nowy system na SSD i sformatować HDD?

Pamiętam jeszcze, że po wsadzeniu SSD należy coś zmienić w Biosie. Powie ktoś na szybko co dokładnie?

#komputery #ssd #hdd #dyski #windows #windows8 #bios #format #informatyka #hardware #software #pc #laptop #laptopy #komputer #notebook #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: Tu też odpiszę ;) U siebie miałem problem z instalacją windy przy podłączonych innych dyskach i z pendriva też nie mogłem wykonać instalacji

Ostatecznie zainstalowałem z płyty.
  • Odpowiedz