Aktywne Wpisy

thruster +130
Nagana w #pracbaza
Hrówki przygotowują „imprezę integracyjna” i padł pomysł imprezy w stylu hawajskim a ja powiedziałem ze mam ich w dupie bo ja tu przychodzę po pieniądze a nie integrować się z ludźmi którzy nic dla mnie nie znaczą i bez mrugnięcia bym ich zwolnił jeżeli ode mnie by to zależało
Dyrektor #!$%@? i była rozmowa
#rozowepaski
Hrówki przygotowują „imprezę integracyjna” i padł pomysł imprezy w stylu hawajskim a ja powiedziałem ze mam ich w dupie bo ja tu przychodzę po pieniądze a nie integrować się z ludźmi którzy nic dla mnie nie znaczą i bez mrugnięcia bym ich zwolnił jeżeli ode mnie by to zależało
Dyrektor #!$%@? i była rozmowa
#rozowepaski

Kalorek +335
xls ze źródła
#statystyka
Jak mnie denerwuje to że każdy porównuje do samego szczytu w 2007 roku.
Kiedyś chyba na PTRB były..
Oprocz socjalnych ma to tez swoje budzetowe skutki. Ale przyklada sie tez do tego troche konstrukcja social welfare...
Generalnie taki troche domek z kart. Jak czasem poczytam jakie ludzie maja problemy to wydaje
Wiadomo, że pracować jej się nie opłaca..
Jednak jak czytam o tych "biednych" co ich eksmitują.. a tam w domu ojciec na taksie, a matka i 3jka dorosłych niepracujących dzieci na zasiłkach/rentach co dają ~1000€ na tydzień a oni nie mieli 950€ na miesiąc na rent.
Mniej piguł, koksu oraz ciderów i odrazu budżet się
W sensie ze podaja nieskonczona ilosc przykladow na potwierdzenie tego o czym piszesz...
Do pracy? po co? za ekstra 150€ na tydzień zapieprzać w jakiejś gównianej pracy z polakami czy innymi co ani me ani be po angielsku.
Ale dobra koniec, bo ciśnienie mi rośnie.. ;)
Koleś z byłej pracy opowiadał jak w latach 90 wrócił do Irlandii po emigracji w USA/Holandia i domy kosztowały ~90k funtów... nie chciał kupić chociaż wszyscy go namiali, ale po kilku miesiącach kupił na tej dzielnicy co wcześniej patrzył (D14) i dał ~120k. Dla porównania jako inżynier zarabiał ~30k.