Wpis z mikrobloga

No nie, wchodzę na bitcurexa a tam cała interfejs zdemolowany. Pozmieniali wszystko. Jakieś miliony p------------h potwierdzeń, haseł pinów itp. gówien a gdzie się podziały adresy konta oraz BTC? Nie mówcie, że muszę im podać pesel i numer dowodu, żebym mógł wypłacić kasę...

#bitcurex #bitcoin
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Powstaniec: @Tleilaxianin: ja od czasu ataku na bitcurex nie trzymam tam zbyt wiele, raczej tylko na czas wymiany, ale chciałem przetestować tą nową odsłonę serwisu. Możliwe, że chcieli nieco zwiększyć bezpieczeństwo i niektóre opcje są naprawdę ok - np. możliwość wypłaty na nowo dodany adres btc dopiero po 48h. Jednak ogólnie przesadzili z tym wszystkim i strona nie jest już taka łatwa i przejrzysta.
  • Odpowiedz
Moim zdaniem pojechali po bandzie. Kilka drażniących kwestii:

1. Dwuetapowe uwierzytelnianie przy pomocy Authy, zamiast G Autenticator (z którego korzysta Google, Microsoft czy choćby konkurencja - bitmarket). Kolejna zbędne ciulstwo.

2. Weryfikacja pinem przy potwierdzaniu czegokolwiek, maksymalnie wkurzające. Szczególnie że przy nowej wersji trzeba kilka rzeczy uzupełnić i skonfigurować konto tak naprawdę od podstaw.

Nowa odsłona jest dla mnie nieintuicyjna, wykresy też dość słabe. Przymierzam się do przejścia na inne, nowsze giełdy.
  • Odpowiedz