Wpis z mikrobloga

Pytanie do #mikrokoksy. Po treningu pull (szczegolnie MC i podciąganie) robią mi się dosyć mocne odciski, macie na to jakiś sposób ? Od razu mówię, że raczej nie chcę rękawiczek bo chyba uchwyt już nie ten sam. Da się coś z tym zrobić ? Bo szczerze mówiąć można się wkurzyć, że siła na jeszcze kilka podciągnieć jest ale skóra na dłoniach to uniemożliwia.

#silownia
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p-skr: tak jak mówią chłopaki wyżej, przejdzie z czasem. Jak nie, zapisz się na wspinaczkę, przejdzie Ci jeszcze szybciej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@p-skr: Jeśli jedyny wysiłek jakie podejmują twoje dłonie, to ćwiczenia na siłowni, to musisz sobie wyrobić same dłonie. Ściskanie przedmiotów, zwis swobodny na dłoniach, itp itd. Ja w dzieciństwie pomagałem rodzicom przy rąbaniu drewna i pomimo, że była to lekka robota na 2 tyg. to tysiące uderzeń siekierą dało mi lepszy efekt niż wyrabianie dłoni na siłowni.

Jak masz możliwość, to zapisz się na ściankę wspinaczkową, to wytrenujesz sobie palce.
  • Odpowiedz
@Zeroize: Wiesz co, grałem "naście" lat w piłkę rećzną wieć aż takiego słabego uchwytu nie mam. Chodzi tylko i wyłącznie o skórę albo o zły uchwyt. Będę próbował dokładnie teog co było na filmach wyżej.
  • Odpowiedz