Pytanie do #mikrokoksy. Po treningu pull (szczegolnie MC i podciąganie) robią mi się dosyć mocne odciski, macie na to jakiś sposób ? Od razu mówię, że raczej nie chcę rękawiczek bo chyba uchwyt już nie ten sam. Da się coś z tym zrobić ? Bo szczerze mówiąć można się wkurzyć, że siła na jeszcze kilka podciągnieć jest ale skóra na dłoniach to uniemożliwia.
@p-skr: Jeśli jedyny wysiłek jakie podejmują twoje dłonie, to ćwiczenia na siłowni, to musisz sobie wyrobić same dłonie. Ściskanie przedmiotów, zwis swobodny na dłoniach, itp itd. Ja w dzieciństwie pomagałem rodzicom przy rąbaniu drewna i pomimo, że była to lekka robota na 2 tyg. to tysiące uderzeń siekierą dało mi lepszy efekt niż wyrabianie dłoni na siłowni.
Jak masz możliwość, to zapisz się na ściankę wspinaczkową, to wytrenujesz sobie palce.
@Zeroize: Wiesz co, grałem "naście" lat w piłkę rećzną wieć aż takiego słabego uchwytu nie mam. Chodzi tylko i wyłącznie o skórę albo o zły uchwyt. Będę próbował dokładnie teog co było na filmach wyżej.
#silownia
http://allegro.pl/gabki-treningowe-na-silownie-spongym-classic-pro-i4572973654.html
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli nadal będzie lipa, to ewentualnie na te ćwiczenia ogarne takie gąbki.
Dzieki!
Jak masz możliwość, to zapisz się na ściankę wspinaczkową, to wytrenujesz sobie palce.
źródło: comment_JU9IuIVzQ8J6YTG0ymqH8yMlcL6uGWaY.jpg
Pobierz