Wpis z mikrobloga

W końcu bf3 zainstalowany! :) Mam do was prośbę o wytłumaczenie mi pewnej rzeczy, bo nie potrafię tego nareperować. Jak idę do przodu i wcisnę bieganie, to pomimo tego, że puszczam przycisk odpowiedzialny za poruszanie się do przodu postać biegnie. To trochę przeszkadza, bo czasem biegnę i chcę się cofnąć, a postać dalej biegnie do przodu. To normalne? Nie wiem czy to kwestia gry, czy mojego sprzętu. Wujek google nie pomógł :(

#wykoparmy #bf3
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blisher: Tak. Bieg jest ciągle wciśnięty (mam bieg na shifcie, ale pod ctrl zachowuje się tak samo) i postać biegnie do przodu, choć klawisz odpowiedzialny za kierunek nie jest wciśnięty. Jak przesuwam palec z W na S to postać się nie zatrzymuje/nie idzie do tyłu, a jak zamiast W wciskam chodzenie w bok to biegnie w bok + do przodu. Chodzi mi o osiągnięcie efektu, gdzie przy spuszczeniu palca z
  • Odpowiedz
Chodzi mi o osiągnięcie efektu, gdzie przy spuszczeniu palca z W postać nie będzie biegła do przodu. Nie wiem czy to nie jest po prostu urok gry.

@pomaranczkawcurry: nie może tak być. musisz trzymać W żeby szedł, zrobić W + szift żeby biegł i wtedy jak puścisz szift to znów będzie szedł. Sam szift = bieganie.
  • Odpowiedz