W akcie desperacji zadeklarowałem się do jazdy na kampani buraczanej. Za tydzień rusza, jutro do firmy jadę podpisać papiery a w czwartek jadę na wahadło z kruszywem, żeby wyczuć Scanie co ma automat z sprzęgłem jak w manualu xD. Kampania do stycznia/lutego, 12h zmiana, 8k netto za miesiąc i potem coś od faktury. Jak się zacznie to się szykujcie na fotorelację z tej patologii xD #dyzmatransport #bekaztransa #ciezarowki #zycietruckera #gownowpis
@Serniczek_Szatana: Fajna sprawa, zeby ruszyc z jakiegos blota, a potem sobie nie zawracac glowy zmiana biegow. W nowszych Scanio mozna zamowic elektroniczny pedal sprzegla. Dziala przy wszystkich biegach, ale jak sie nie korzysta to skrzynia sama zmienia biegi.
@Dzesidzejms: @Serniczek_Szatana zwykła skrzynia z siłownikami do zmiany biegów zamiast dźwigni. Późniejsze nie miały już pedału sprzęgła (siłownik na dźwigni wysprzęglika).
Podobnie jak w smarcie, tylko że tam nigdy pedału sprzęgła nie było, ale biegi się zmieniało dźwignią +/- (mógł zmieniać sam ale trzeba było dopłacić mimo, że to kwestia tylko sterownika xD)
@Franek_Dyzma: Jezu Chrystus 8k za buraczana kampanie 12h. I to takim złomem. Bez urazy Panowie ale czasami u nas takie fury mają na kampanii u-----e po osie że nawet po kraju takimi nie jeżdżą. Cały zestaw 45 brutto ciągną 2 traktory a Ty blagasz żeby wyjechać.
#dyzmatransport #bekaztransa #ciezarowki #zycietruckera #gownowpis
Jutro zobaczę jak ten wynalazek z sprzęgłem wygląda to wam opiszę bo sam nie wiem
Podobnie jak w smarcie, tylko że tam nigdy pedału sprzęgła nie było, ale biegi się zmieniało dźwignią +/- (mógł zmieniać sam ale trzeba było dopłacić mimo, że to kwestia tylko sterownika xD)