Huop zdjął dolną osłonę silnika i ujrzał ocean oleju. W dodatku dość świeżego oleju, mimo że ostatni raz huop dolewał kilka miesięcy temu. Zalana miska, obudowa rozrządu, delikatnie zarzygany też róg silnika na wysokości UPG. Czyżby huopowi trafił się M43B19 w stanie agonalnym?
@kipowrot: O, to jest trop. Sprawdzę. Ale olej leje się też i po dole skrzyni i też wygląda na świeży. Huop też miał przygodę z przegrzaniem silnika gdy wybuchł mu zbiorniczek wyrównawczy ehhhh i tu jest kwestia czy nie porozwalałem wszystkiego ( ͡°ʖ̯͡°)
@Mata_Tatami_W_Palacu_Szoguna: z uszczelki pod podstawa filtra to się leje mocno, ja bym to sprawdzil będzie widać i to może lać wszędzie, nic niepotrzebnie nie otwieraj. Ja bym to wyczyścił jak się da i wtedy spróbował zdiagnozować co. Mnie się łączenie skrzyni-silnik saczylo przez 10 lat i w------e, ale duży Wyciek musisz znaleźć. UPG to raczej płyn do oleju niż olej na zewnątrz. Pokrywę zaworów też zobacz i miskę. To są
@kipowrot: Micha opluta świeżym, pokrywa zaworów... pokryta syfem ale nie świeżym. Co do UPG to nie widzę symptomów i to mnie trochę irytuje bo łudzę się nadal że nic mu nie jest pod tym względem. Ani się nie zapowietrza, ani nie widzę masła nigdzie, płyn zdaje się nigdzie nie uciekać, białego dymu też nie ma, jedynie ostry smród benzyny (a że katanima to już w ogóle, ale tym też się
#przegryw #motoryzacja #bmw #e46