Wpis z mikrobloga

Nadal aktualne ( ͡° ͜ʖ ͡°) #medjugorie zbiera żniwa.

Odnośnie tego miejsca, to jest brzydkie i nastawione na golenie katoli z hajsu, a strefa "rekreacyjna" przypomina Krupówki. Ilość odklejeńców którzy tam pielgrzymują przeraża( bo jakiś banda dzieci przedawkowała vibovit i miała wizję XDDDD). Najbardziej zaskoczyli mnie pokutujący templariusze, którzy wchodzili na górę na kolanach. ( Normalnie spacerem 20-30min )

#heheszki #pdk #humorobrazkowy #thebestofmirko
kadves - Nadal aktualne ( ͡° ͜ʖ ͡°) #medjugorie zbiera żniwa.

Odnośnie tego miejsca,...

źródło: 1000011479

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ilość odklejeńców którzy tam pielgrzymują przeraża

@kadves: nie no to idealne miejsce dla odklejencow, wiara koreluje negatywnie ze zdolnosciami intelektualnymi, wiec to są miejsca stworzone przez glupich dla glupszych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kadves: Co nauka faktycznie zmierzyła i potwierdziła?
​W latach 80. i 90. (m.in. przez zespół francuskiego onkologa i chirurga, prof. Henriego Joyeux, oraz włoskie komisje medyczne) wizjonerów podłączono do aparatury (EEG, EKG, badanie ciśnienia, odruchów źrenic). Z medycznego punktu widzenia eksperymenty te potwierdziły jedynie, że:
​Nie ma celowego oszustwa w danym momencie: Wizjonerzy nie udają, że nie mrugają, gdy świeci im się w oczy silnym światłem (nie rejestrowano odruchu źrenic).
  • Odpowiedz
@kadves: Mnie zastanawia, czemu autokary z Medjugorie mają tak dużo wypadków. Przecie do Rzymu, Santiago de Compostela, czy Lourdes też jeżdżą, a na zachodzie był jeden duży wypadek polskiego autokaru, gdzie na trasie do Bośni trzy.
  • Odpowiedz
@kadves: w zasadzie dopiero wczoraj się dowiedziałam (na wykopie xD ale zweryfikowałam informację), że KK nie uznał objawień z Medjugorie. Pozwolili na miejsce kultu, ale na zasadzie "nic tam nie ma boskiego, ale nie szkodzi nikomu to można jechać" (jak dla mnie to pewnie chodziło o to, żeby hajs z pielgrzymów się zgadzał i tyle. No i może jakiegoś buntu się bali).

Co ciekawe, (aż poszukam cytatu, bo czytałam to
  • Odpowiedz
@Supernowa: no nie wiem czy tacy głupi Ci ktorzy promują te miejsca. Raczej rządni władzy nad innymi i nie mający skrupułów aby wykorzystać potrzeby duchowe bądź brak inteligencji innych aby na nich zarobić. Podejrzewam, że część z nich szczerze wierzy, że Ci ludzie nie powinni myśleć samodzielnie bo byłoby to dla nich szkodliwe.
  • Odpowiedz